Noyan: Hepimiz Topyekün Tepki Göstermeliyiz - Son Dakika
Güncel

Noyan: Hepimiz Topyekün Tepki Göstermeliyiz

Noyan: Hepimiz Topyekün Tepki Göstermeliyiz

Diyarbakır Aktif Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kemal Noyan, Özgecan olayı gibi caniliklerin sona ermesi için topyekün tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

23.02.2015 12:19

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesine yönelik tepkiler çığ gibi Artıyor. Diyarbakır Aktif Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kemal Noyan, yaptığı Açıklamada yaşananların insanlık dışı olduğunu belirterek, gerekli yasal düzenlemelerin en kısa sürede yapılması gerektiğini belirtti.

Kemal Noyan, Açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Hekimler olarak, kendisini insanların sağlığına Adamış sağlık neferleri olarak, bu vahşiliği kınıyor ve telin ediyoruz. Elbette ki acımız büyüktür. Ancak şu bir gerçektir ki, hükümet yetkilileri konuyu üst düzeyde el alıp, parlamentodan gerekli kanunlar çıkmadığı sürece, bu tür sadistçe cinayetlerin yaşanması her an mümkün olabilmektedir. Şiddeti sadece dayak olarak görmenin ne denli yanış olduğu, bu müessir olayda bir kez daha görülmüştür. Taciz, tecavüze yeltenme ve maalesef sonrasında vahşice işlenen cinayet sonrasında, duygularımızı ifade etmek çok zor. Kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bu ortamda, kadına şiddet konusunun köklü bir çözüme kavuşabilmesi noktasında toplum olarak gür bir ses çıkarmalıyız diye düşünüyorum. Genç kız iken babasının, evlenince kocasının şiddetine maruz kalan kadınlarımız, gündelik hayatta da böylesine sadistçe, insanlık dışı canavarlıklara maruz kalarak maalesef hayatlarını kaybetmekteler.

Tepkiler Umut Verici, Ancak Gerekli Tavır Alınmalıdır

Bu menfur olaya gösterilen toplumsal tepki elbette ki yeni faciaların yaşanmaması bakımından bizleri ümitlendirmektedir. Ancak bu durum yasal zeminlere oturtulmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Yeni Özgecanlar yaşamak istemiyorsak, en kısa sürede konunun parlamento düzeyinde değerlendirilerek nihai sonuca vardırılması gerekmektedir. Hekimler olarak konunun sosyal, kültürel, toplumsal ve nihayetinde psikolojik zeminlerde değerlendirilmesinin elzem olduğu görüşünü savunuyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden Özgecan kızımıza bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, kederli anne ve babasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ruhu şad olsun"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Noyan: Hepimiz Topyekün Tepki Göstermeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement