Nükleer Enerji Türkiye İçin Bir Seçenek Değil Zorunluluktur" - Son Dakika
Sektörel

Nükleer Enerji Türkiye İçin Bir Seçenek Değil Zorunluluktur"

2. Nükleer Santraller Fuarı ve 6. Nükleer Santraller Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dere “Nükleer, Türkiye için bir seçenek değil, zorunluluktur. Akkuyu NGS’nin temeli atıldığından bu yana bu alanda büyük adımlar attık” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Halil Dere, […]The post “Nükleer enerji Türkiye için bir seçenek değil zorunluluktur” appeared first on Enerji Enstitüsü.

05.03.2019 20:30

2. Nükleer Santraller Fuarı ve 6. Nükleer Santraller Zirvesi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dere "Nükleer, Türkiye için bir seçenek değil, zorunluluktur. Akkuyu NGS'nin temeli atıldığından bu yana bu alanda büyük adımlar attık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Halil Dere, "Türkiye, yakın zamana kadar nükleere yeni başlayan ülkeler sınıfındayken, 3 Nisan 2018'de Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışını Türkiye ve Rusya liderleri seviyesinde düzenlenen bir törenle yaparak, bu alanda çok büyük bir adım atmış oldu" dedi.

Rosatom'un ana sponsor ve Sputnik'in ise stratejik partnerliğini üstlendiği 2. Nükleer Santraller Fuarı ve 6. Nükleer Santraller Zirvesi'nde konuşan Dere "Geçen bir yıl içinde Türkiye, nükleer alanda çok önemli adımlar attı. Bu dönemde nükleer yatırımın önünü açan önemli gelişmeler oldu. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek 1957'de kurulan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nu (TAEK) kapsamında yalnızca regülasyona yönelik bir kurulun oluşmasının önünü açan kanun hükmünde kararnameye imza attı. Ülke böyle bu alandaki atılımların önünü açmış oldu" ifadelerini kullandı.

The post appeared first on .

Kaynak: Enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Nükleer Enerji Türkiye İçin Bir Seçenek Değil Zorunluluktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement