Nuri İyem Resim Ödülü 2016" Sahibini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Nuri İyem Resim Ödülü 2016" Sahibini Buldu

Nuri İyem adına 2006 yılından bu yana verilen "Nuri İyem Resim Ödülü", bu sene Rugül Serbest'e takdim edildi.

09.06.2016 21:42

Nuri İyem adına 2006 yılından bu yana verilen "Nuri İyem Resim Ödülü", bu sene Rugül Serbest'e takdim edildi.

Evin Sanat Galerisi'nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Nuri İyem'in son derece yetkin ve yetenekli bir sanatçı olduğunu anlattı. Onun anısına tertip edilen ödül töreninin kıymetli olduğunu belirten Karaesmen, "Evin Galeri'nin 20. yılı, Nuri İyem yaşasaydı 100 yaşında olacaktı. İyem yaşamı boyunca 3 bin 500 yapıt üretmiştir. Bu üzerine düşünülmesi gereken bir rakamdır. Ressam, yurtsever ve aydın bir sanatçıydı." ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde konuşan Doğan Hızlan da sergiyi gezdiğini ve çok beğendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Nuri İyem, aslında toplumsal olayların doruğuna çıkan ve içinde olan biriydi. Nuri İyem'in resimlerinde yer alan büyük gözler, Big Brother değil, büyük bir aydının bizi gözlediği gözlerdir. Her kuşağın borçlu olduğu bir yanı vardır. Nuri İyem istediği yerden boyalar alıp, istediği gibi çizen bir ressam değildi. Zor koşullar çerçevesinde eserlerini üretti. Nuri İyem adına yapılan yarışmanın da önemi; her yıl bir parça daha iyi sonuçlar alınıyor, genç kuşaklar çok güzel eserlere imza atıyorlar. Bu ödülün önemi de Nuri İyem adını taşımasından kaynaklanıyor."

"Nuri İyem Resim Ödülü"nün sahibi Rugül Serbest de ödülü annesi için aldığını dile getirerek, "Bu ödülde asıl önemli olan Ressam Nuri İyem adını taşımasıdır. O anlamda çok onurluyum, bu ödülü aldığım için." dedi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Rahmi Aksungur ve Doğan Hızlan, Serbest'e ödülünü takdim etti.

Törenin ardından, ödül alan resim ve seçici kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan 27 eserin yer aldığı serginin açılış kokteyli gerçekleşti.

Sergide; Aslı Akyüz, Ahmet Albayrak, Elif Aydemir, Sidar Baki, Müge Bakır, Zuhal Baysar, Zehra Seda Boztunalı, Nurdan Erol, Bülent Gürcihan, Hale İsmet, Damla Karadere, Ezgi Kılıç, Serdar Oruç, R. Doğuhan Özgün, Belit Sak, Hatice Seher Ünal, Mihrişah Süerdaş, Şerif Sümer, Dilek Şenyürek, Alev Tambaşar, Aysun Telli, Tünay Tunç, Ayşe Nilgün Ulaştırıcı, Derya Ülker, Yunus Yanık, Berrin Yırtmaç'ın eserleri görülebilecek.

Bu yıl 11. kez düzenlenen "Nuri İyem Resim Ödülü" Seçici Kurulu'nda; Resul Aytemür, Cansen Ercan, Memet Güreli, Ümit İyem, Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Temür Köran, Burcu Pelvanoğlu, Feyyaz Yaman ve Emre Zeytinoğlu yer aldı.

Sergi, 23 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Nuri İyem Resim Ödülü 2016' Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement