Nusaybin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'deki Terör Saldırısı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz (24) memleketi Samsun'un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

26.04.2016 18:29

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz (24) memleketi Samsun'un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Aslançayır Mahallesi'nde dedesi Dursun Yılmaz'ın evinin önünde getirilerek burada helallik alındı. Helallik sırasındaki duayı şehidin Diyanet İşleri Başkanlığında görevli babası Mecit Yılmaz gerçekleştirdi. Daha sonra şehidin naaşı mahallede geniş bir alana götürüldü.

Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Bakan Kılıç, şehidin babası Mecit Yılmaz'a başsağlığı dileklerinde bulundu.

Buradaki törende Kur'an-ı Kerim ve şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın öz geçmişi okundu. Şehit Yılmaz'ın Aslançayır Camisinde ikindi vakti cenaze namazını, Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş kıldırıldı.

Şehit Yılmaz'ın cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra Bakan Kılıç ve şehit babası Yılmaz'ın da bindiği cenaze aracına konuldu. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi, yakınlarının yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin, geçen hafta izinli olarak gittiği Ankara'da ailesini ziyaret ettiği ve 24 Nisan Pazar günü yeniden Mardin'deki görevine döndüğü öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda, teröristlerce kullanılan bir binadaki arama sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nusaybin'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement