Nvidia, Tegra 4 İşlemcili Kendi Oyun Konsolunu Tanıttı: Project Shield - Son Dakika
Teknoloji

Nvidia, Tegra 4 İşlemcili Kendi Oyun Konsolunu Tanıttı: Project Shield

Nvidia, Tegra 4 İşlemcili Kendi Oyun Konsolunu Tanıttı: Project Shield

Nvidia, 8 Ocak’ta başlayacak Consumer Electronics Show 2013 (CES 2013) öncesi yeni 4+1 çekirdekli Tegra 4 GPU’sunu ve Project Shield ...

07.01.2013 12:30

Nvidia, 8 Ocak'ta başlayacak Consumer Electronics Show 2013 (CES 2013) öncesi yeni 4+1 çekirdekli Tegra 4 GPU'sunu ve Project Shield isimli yeni oyun konsolunu görücüye çıkardı.

Nvidia el konsolu sektörüne de giriyor; üstelik yeni Tegra 4 işlemcisini de tanıtarak. Nvidia, CES 2013 öncesi, cep telefonu ve tabletler için geliştirdiği Cortex A15 mimarili 4 çekirdekli Tegra 4 GPU'sunu tanıttı. Bu yeni GPU'da ekran kartı terminolojisine göre 72 çekirdek bulunuyor. Tegra 4'te ise 4 ana çekirdek, 1 adet de daha düşük hızda çalışan bir çekirdek bulunuyor. Beşinci çekirdek, daha az pil tüketmek için yalnızca sistem bekleme durumundayken çalışıyor, tıpkı 4 çekirdekli Tegra 3 mimarisinde olduğu gibi.

Nvidia, Tegra 4 işlemcisini tanıtırken bir de Project Shield isimli yeni konsolunu da görücüye çıkardı. Android işletim sistemi bu konsol, Samsung'un Android'li fotoğraf makinesi gibi, Android işletim sisteminin farklı bir alanda kullanılmasına yeni bir çarpıcı örnek oldu.

Project Shield, aslında bir çeşit tablet normunda bir alet. Ama oyun oynamaya özel olarak el konsolu tipinde tasarlanmış ve üzerine de 5 inç'lik bir ekran kondurulmuş. Tabi oyun oynamak için içindeki ta da SD kartındaki Android'li oyunlar oynanabiliyor. Ama Project Shield'ın en çarpıcı yanı şu: Üzerindeki HDMI çıkışı ile 4K çözünürlüklü TV'lere yüksek çözünürlüklü görüntü aktarabiliyor. Ayrıca Nvidia'nın kendi geliştirdiği bir yazılım sayesinde, PC'nizdeki Steam üzerinden download ettiğiniz oyunları aynı kablosuz ağ içinde olmanız durumunda oynayabiliyor ve TV'ye görüntüyü aktarabiliyorsunuz.

Tegra 4 GPU hakkında ayrıntılı bilgileri CES 2013 başlayınca sizlerle paylaşacağız. Şu an için Tegra 4 işlemcinin grafik performansı açısından Tegra 3'e oranla en az 2 kat daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Project Shield fiyatı da diğer bilinmeyenler gibi henüz belli değil. İşlemci cephesindeki saat hızı ve bunun masaüstünde hangi işlemci ya da işlemcilerle kıyaslanabileceği ise muhtemelen bu hafta açıklanacak.

Kaynak: PcExtraComTr

Son Dakika Teknoloji Nvidia, Tegra 4 İşlemcili Kendi Oyun Konsolunu Tanıttı: Project Shield - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement