Obama: Taliban Liderinin Öldürülmesi Barış Yolunda Önemli Dönüm Noktası - Son Dakika
Güncel

Obama: Taliban Liderinin Öldürülmesi Barış Yolunda Önemli Dönüm Noktası

ABD Başkanı Obama, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un ölümünün Afganistan'a barış getirme çabalarında önemli dönüm noktası olduğunu kaydetti.

23.05.2016 11:17  Güncelleme: 14:21

ABD Başkanı Barack Obama, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un öldürülmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Obama, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un ölümünün Afganistan'a barış getirme çabalarında önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

"EL KAİDE GİBİ RADİKAL ÖRGÜTLERİN YANINDA YER ALAN BİR LİDER ÖLDÜRÜLDÜ"

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Mansur'un ölümüyle, ABD ve koalisyon güçlerine karşı sürekli komplo kuran, saldırı düzenleyen, Afgan halkıyla savaşan ve El Kaide gibi radikal örgütlerin yanında yer alan bir örgütün liderinin ortadan kaldırıldığını" belirtti.

"AŞIRI GRUPLARA KARŞI EYLEMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

ABD'yi hedef alan aşırı gruplara karşı eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayan Obama, "(Taliban liderinin ölümü) Bu, Afganistan'a barış ve refahın getirilmesine yönelik uzun süredir devam eden çabalarımızda önemli bir dönüm noktası." ifadesini kullandı.

İHA TARAFINDAN DÜZENLENEN SALDIRIDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Taliban'ın geçen yıl ölen kurucusu Molla Muhammad Ömer'in halefi olan Mansur, pazar günü Pakistan'ın Belucistan eyaletinin güneybatısında, ABD'nin insansız hava aracı tarafından düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

Obama: Taliban Liderinin Öldürülmesi Barış Yolunda Önemli Dönüm Noktası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama: Taliban Liderinin Öldürülmesi Barış Yolunda Önemli Dönüm Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement