OEM Lastik Üreticilerine Bakım Sorunlarında Yardımcı Olur - Son Dakika
Güncel

OEM Lastik Üreticilerine Bakım Sorunlarında Yardımcı Olur

OEM Lastik Üreticilerine Bakım Sorunlarında Yardımcı Olur

OEM'sinin ekipman montaj zamanını hızlandırır, kablolama zamanını % 20 azaltır ve ekipmanın kapladığı alandan yüzde 25 kar sağlar.

22.08.2014 11:31  Güncelleme: 11:33

Yıllık üretilen 1 milyardan fazla lastikte katkısı bulunan RRR Development, North Canton, Ohio ABD menşeli tek yolcu otomobili, kamyonet endüstriyel lastik montaj makineleri üreticisidir. Dünya çapında 34 lastik tesisi için özellikle tek ve çok aşamalı lastik makineleri tasarlar.

Lastiklerini ve onların yoldaki nihai kullanıcılarını başarılı kılmak için OEM yeni teknolojilere sürekli yatırım yapar. Makine üzeri kontrol çözümleri ve modüler kablolama tekniğinin yardımıyla RRR, üretim zamanını neredeyse beş gün kısaltan, pazar zamanlamasını hızlandıran ve son kullanıcının kurulum, operasyon ve bakım faaliyetlerini kolaylaştıran yeni makinesini tasarladı. Yapım zamanını ilerletmek için RRR Development mühendislik ekibi, montajda, sökmede ve makinelerini hızlı bir şekilde kurmada yardımcı olabilecek değişik kablolama metotlarını inceledi. RRR Development başkan yardımcısı Robert D. Irwin; "Araştırmalarımızı gerçekleştirdikten sonra, dağıtılmış I/O mimarisini tasarladık" diyor. "Ana kontrol panelinin boyutunu küçülterek kar ettiğimiz para dağıtılmış I/O modüllerini barındıran çeşitli uzaktan bağlantı kutularını eklerken yok oldu. Kutular makinemizin çevresinde oldukça fazla yer kapladı. Sonuç olarak, sistemde beklediğimiz tasarruflar gerçekleşmedi" diye ekliyor.

Dağıtılmış I/O mimarisinin genel konseptini bilen RRR mühendisleri, fikirlerini uygulamak konusunda Rockwell Automation'dan yardım istedi. "PLC ağı, ek donanım veya alıştırma gerektirmeyen, modüler kablolama tekniği uygulamadan ibaret olan asarım amacımızı açıkladık" diyor Irwin.

Kontrol Sistemi Çözümleri
OEM, yeni kablolama tekniğini kapsayan RRR Birinci-Kademe Lastik Üretim Makinesi'ni (TBM) tasarladı. Makine, bütün malzemelerin bir arada varil şeklinde paketlendiği bir lastik üretme prosesinin merkezi olarak kullanıldı. Birinci kademe tamamlandıktan sonra makine klasik lastik formuna destek olacak şekilde, çelik kayışlar ve lastik oyuklarını ikinci kademe ürün olarak uyguluyor. Tarımsal araçlar, yolcu taşıma araçları, kamyonet ve motosiklet tekerleri gibi değişik lastik çeşitleri üretebilir - normalde üç değişik makine gerektiren bir başarı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OEM Lastik Üreticilerine Bakım Sorunlarında Yardımcı Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement