Öğrenci Meclislerinin Yeni Dönem Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Meclislerinin Yeni Dönem Çalışmaları

Öğrenci Meclislerinin Yeni Dönem Çalışmaları

Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri yeni dönem çalışmalarına Kıbrıs'ta hazırlanıyor.

22.10.2012 14:49

Doğa Anadolu Liseleri'nin özgün eğitim modeli – t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında, okul yönetiminde söz sahibi olan ve seçimle belirlenen Öğrenci Meclisi Başkanları, yeni dönem çalışmalarının ilk adımı olan oryantasyon eğitimi için Kıbrıs'a gidiyorlar. Meclis, üç gün sürecek liderlik eğitimi ile birlikte yeni dönem stratejilerini de belirleyecek. Doğa Koleji lise öğrencilerinden oluşan Meclis Başkanları ayrıca, Kıbrıs'da üst düzey resmi ziyaretlerde de bulunacak.

Özgün eğitim modeli ile öğrencilerini geleceğin liderleri olarak yetiştiren Doğa Koleji'nin t-MBA Eğitim Model'inin en önemli ürünü olan Öğrenci Meclislerinde, yeni başkanlar tüm öğrencilerin katıldığı bir seçimle belirlendi. Lise düzeyine indirgenmiş üniversite MBA modeli olan t-MBA, sadece Doğa Kolejlerinde uygulanıyor. Program dahilinde, yıl boyu t-MBA Zirvesi başta olmak üzere önemli projelere imza atan ve hayata geçiren Öğrenci Meclisi Başkanları sürecin ilk adımı olan oryantasyon eğitimi için 30-31 Ekim 1 Kasım 2012 tarihlerinde Kıbrıs'ta olacak.

Önümüzdeki yılın stratejileri belirlenecek

Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek olan LİDERLİK PROGRAMI boyunca, tüm Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanları, Doğa Koleji vizyon toplantılarını yaparak bu sene düzenleyecekleri t-MBA Zirve Haftası, Uluslararasi Demokrasi Forumu, Dünya Ögrenci Meclisleri Zirvesi Sunumu, Girişimcilik Kültürü üzerine sosyal sorumluluk projesi olan "Girişimcilik Kütüphanesi" projeleri için stratejilerini belirleyecekler. Ögrenciler bu sayede elde ettikleri, yönetim, liderlik, organizasyon, proje geliştirme, iletişim ve sunum, takım çalışması, iş takibi kazanımlarını hayata geçirecekler.

Meclis öğrencileri, seçkin eğitmenler ve Doğa Koleji yöneticileri tarafından alacakları eğitimlerin yanında, yapılacak uygulamalı atölye çalışmalarıyla da iletişim ve yönetim becerilerini analiz etme ve uygulama şansı bulacaklar.

Cumhurbaşkanını ziyaret edecekler

Programın en önemli maddelerinden birisi de Meclis Başkanları tarafından gerçekleştirilecek resmi ziyaretler olacak. Meclis Başkanları, K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, K.K.T.C. Başbakanı İrsen Küçük, K.K.T.C. Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer, Büyükelçi Halil İbrahim Akça, K.K.T.C. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve diğer önde gelen devlet büyüklerine yapılacak ziyaretler ile Doğa Koleji'ni temsil edecekler.

Geleceğin iş liderleri bu programla yetişiyor

Lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli olan t-MBA sadece Doğa Koleji Liseleri'nde uygulanan özgün bir program. Londra Ticaret ve Sanayi Odası'ndan onaylı t-MBA Eğitim Modeli kapsamında yarının gençleri akademik, sosyal, sanatsal ve sportif hayata donanımlı bir şekilde hazırlanırken iş dünyası ve kariyer yolları konusunda da bilinçleniyor. Sene sonunda ders, tez ve stajlarında başarı göstere gençler uluslararası akreditasyonlu bir diploma almaya hak kazanıyorlar. Her sene Lütfi Kırdar Kongre merkezinde dünyanın en büyük amfi dersi olarak tanımlanan, iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen t-MBA Zirvesi bu yıl altıncı kez düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenci Meclislerinin Yeni Dönem Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement