Dokuz Eylül Öğrencilerinin Büyük Mağduriyeti! Okul Hatası, Yazlarını Mahvetti - Son Dakika
Güncel

Dokuz Eylül Öğrencilerinin Büyük Mağduriyeti! Okul Hatası, Yazlarını Mahvetti

Dokuz Eylül Öğrencilerinin Büyük Mağduriyeti! Okul Hatası, Yazlarını Mahvetti

Yıllardır alttan almaya çalıştıkları dersler için yaz okulu açmayan okullarından da onay olarak başka üniversiteye başvuran İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, yarı yolda kaldı.

15.06.2017 13:05  Güncelleme: 12:57

İzmir 9 Eylül Üniversitesi öğrencilerinin bu yazı, okullarının yanlış bilgilendirmesinden dolayı kabusa döndü. Her şey alttan almak istedikleri dersler için yaz okulu açılmamasıyla başladı.

YAZ OKULU AÇILMAYINCA BAŞKA OKULDAN ALMAK İSTEDİLER

İzmir 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri, alttan kalan derslerini yaz okulu açılmadığı için ve yıllardır aynı derslerden ve de sürekli aynı öğretim görevlilerinden alıp geçemedikleri için başka okuldan almak istedi.

YURT VE APARTLARLA SÖZLEŞME YAPTILAR

Bu konuda kendi öğretmenlerinden onay aldıktan sonra son olarak Öğrenci İşleri'ne yazılı dilekçe verip onay istediler. Öğrenci İşleri'nin cevabı ise ''Öğretmenleriniz onay verdiyse, başka bir okulda bu dersleri alabilirsiniz'' oldu. Öğrenciler bu haberden sonra Pamukkale Üniversitesi'ne başvuru yaptı, hatta çoğu öğrenci yaz okulu için yurt ve apartlarla sözleşme yaptı. Daha sonra okuldan yapılan ikinci duyuruda ''dersleri yalnızca taban puanı İzmir 9 Eylül Üniversite'sinden yüksek olan üniversitelerden alabilecekleri'' bildirildi. Taban puanı 9 Eylül Üniversitesi'nden daha yüksek bir okulda bu dersler açılmadığı için öğrenciler hiçbir şekilde yaz döneminde bu dersleri alamayacak durumda kaldılar.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Bu konuda YÖK'ün 6 Haziran günü Öğrenci İşleri'ne uyarı göndermesine rağmen, öğrenciler yanlış bir şekilde bilgilendirilip mağdur edildi. Öğrenci İşleri hatalarının farkında olsa da ilk başta inkar edip sonra da öğrencilerin mağdur edilmemesi için kurul ile toplantı yaptı. Ancak toplantıdan olumlu sonuç çıkmadı. Öğrencilerin kendi okullarında açılmayan derslerin yaz okulunda açılması talepleri de reddedildi.

Aynı derslerden yıllardır geçemeyen öğrencilerle birlikte, bu yıl sadece bir dersi alan öğrenci sayısı 120. Bu dersten geçen öğrenci sayısı sadece 10 olmasına ragmen yıllardır öğretim görevlileri değiştirilmemekte. Öğrenciler daha önce de bu şekilde problemler yaşadıklarını ve üniversitenin buna bir tedbir almadığını iddia ettiler.

Son Dakika Güncel Dokuz Eylül Öğrencilerinin Büyük Mağduriyeti! Okul Hatası, Yazlarını Mahvetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement