Öğrenciler Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Fidan Dikti

Öğrenciler Fidan Dikti

Adana’da ilkokul öğrencileri Orman Haftası’nda fidan dikti.

28.03.2018 15:37

Adana'da ilkokul öğrencileri Orman Haftası'nda fidan dikti.

Yüreğir ilçesi, Karacaoğlan Mahallesi'ndeki Şehit Avukat Mehmet Özer İlkokulu'nda Orman Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi Öğrenciler tarafından okulun bahçesine Adana Orman İşletmesi tarafından temin edilen 50 fidan dikildi.

Okul müdürü Kemal Yalçın, ormanların korunması ve ağaçlandırma işlerinin üzerinde durulan bir mesele olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde ilk defa Orman Haftası 1975 yılında kutlanmış olup, her yıl yurdumuzda 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasının ana emeli başta çocuklara ve tüm halkımıza ağacın, ormanların ehemmiyetini anlatmak ve onları ormanlar konusunda bilgi sahibi yapmaktır" dedi.

Sınıfı öğretmeni Erdal Karabulut ise yarınlara bırakılacak en güzel hediyenin ağaç olduğunu ifade ederek, "Dünyada teknolojik gelişmeler arttıkça soluduğumuz her nefes, aldığımız her oksijen azalıyor. Kirlilik içtiğimiz su tadı ve tuzu bozuluyor. 70 yıl önce çevre dediğimiz zaman, çevre kirliliği dediğimiz zaman ya da hava kirliliği dediğimiz zaman belki kimse önemsemiyordu. Gelişen dünyada her yaptığınız yenilik, her yaptığınız çalışma onu bir artığın ve atıkların etkisi oluşuyor. Bu çevreyi temizlemenin, bu havayı temizlemenin, hangi teknolojiyi verirseniz verin tek bir çözümü var; o da ağaç ve bugün ki dikeceğiniz fidanlardır. Dikeceğiniz her fidan gelecekte alacağınız temiz hava demektir" diye konuştu.

Fidan dikim etkinliğine katılan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Akdeniz Bölgesi Tanıtım Medya Başkanı ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurumsal İletişim Personeli Nihat Aytekin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu yıl 'Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye' teması ile tüm ülkede kutlanmakta olan Orman Haftası'nda Adana'da fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement