Öğrenciler Kocaeli'yi Tanıyor - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Kocaeli'yi Tanıyor

Öğrenciler Kocaeli\'yi Tanıyor

"Gez-Gör Kocaeli" projesi kapsamında TOKİ Konutları Fatma Seher İlköğretim Okulu Öğrencileri Kocaeli'nin tarihi yerlerini gezdiler.

08.05.2012 15:36  Güncelleme: 15:34

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği Gez-Gör Kocaeli organizasyonuyla öğrenciler kentteki tarihi ve turistik mekanlar ile Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını görme fırsatı buluyor. TOKİ Konutları Fatma Seher İlköğretim Okulu öğrencileri de bu amaçla şehri gezdiler. Büyükşehir Belediye rehberleri öğrencilere kentin kültür tarihini ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KÜLTÜR EVLERİNİ GEZDİLER

Okulun 3,4 ve 5'inci sınıfında okuyan 50 öğrenci Sekapark'ta başlayan gezi programı Kocaeli'nin farklı bölgelerinde gün boyu devam etti. Sekapark'ta Mevlevi Evi'ni gezen öğrenciler, tasavvuf kültürünün örneklerini dikkatle izlediler. Öğrencilerin bir sonraki durağı olan Thökely İmre Anı Evi'nde Macar Kralının şahsi eşyaları çocukları dikkatini çekti. Ziyaretler Bilim Teknoloji Kulübünü de ziyaret eden öğrenciler, yapılan deneyleri izledi.

DEPREMİ YAŞADILAR

Öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin deprem eğitim ve inceleme mekanı olan Sismoloji Merkezi'nde deprem similatörü tanıtıldı. Öğrenciler deprem eğitimini ardından similatörde depremi yaşadılar. Bilim Teknoloji Kulübü'nü de ziyaret eden öğrenciler burada yapılan deneyler ve eğitimler hakkında bilgilendirildiler. Öğrenci grubu daha sonra Orhan Camii, Çınar Camii, Yukarı Pazar Hamamı, Yumurtacı Mescidi, Sırrı Paşa Konağı, Redif Binası Etnografya Müzesi Kasr-ı Hümayun Portakal Mescidi ve Saat Kulesi gibi tarihi yapıları gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Kocaeli'yi Tanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement