Öğrencilerin İcatları Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin İcatları Beğeni Topladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören yetenekli öğrencilere yönelik düzenlenen "Başımıza İcat Çıkar" yarışmasında öğrenciler tarafından hazırlanan projeler beğeni topladı.

10.05.2017 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören yetenekli öğrencilere yönelik düzenlenen "Başımıza İcat Çıkar" yarışmasında öğrenciler tarafından hazırlanan projeler beğeni topladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle ödüllerini alan öğrenciler, projelerini 10-21 Mayıs tarihleri arasında sergileyebilecek.

Yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirip, onların yenilikçi projeler üretmesini sağlamak ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmesine katkı sunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya 147 okuldan toplam 499 proje katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh yaptığı konuşmada, geçmişte anne ve babaların çocuklarına dediği, "Başımıza icat çıkarma" sözünün millete dayatılmış ve bilinçaltımıza yerleştirilmiş bir çaresizlik projesi olduğunu söyleyerek, "Biz yıllarca başkalarına muhtaç olan, dışa bağımlı bir millet haline getirilmiştik. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde ise içimizden çok büyük mucit ve ilim adamlarının çıktığını biliyoruz. Bu mahkumiyet ve dışa bağımlılık bizim kaderimiz olmasın istedik." dedi.

Türkiye'nin son 15 yılına bakıldığında hükümetle birlikte çağ atladığını ve büyük üretimler gerçekleştirdiğini gördüklerini belirten Çoruh, şunları kaydetti:

"Yeni bir büyükşehir belediyesi olarak, 'Başımıza icat çıkarma' sözünü tarihe gömelim istedik. Bu projemizle imkan ve fırsat verildiğinde gençlerimizin neler üretebileceğini gördük. Geçtiğimiz hafta yıl sonu sergimizi yaptığımız ORMEK töreninde, birçok kursiyerimizin el emeklerini ve fırsat verildiğinde 7 den 70'e herkesin nasıl eserler ortaya sunacağını gördük. Projemize yaklaşık 3 aylık süre zarfında bu kadar yoğun bir katılımın olması sevindirici. 147 okuldan toplam 499 proje yarışmamıza katıldı. Ön inceleme ve değerlendirmeden sonra 36 adet eser, hem sergilenmeye hem de finale kalmaya hak kazandı. Her kategoride ilk üç dereceye giren çalışma belirlendi. Bu projeyi hayata geçiren ve katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından jüri üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren projeler açıklandı.

Törene, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Bülent Civelek, ODÜ Rektör Yardımcısı Fikri Balta, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil Öz, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin İcatları Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement