Okul ve Öğretmenevinin Yapım İhalesi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Okul ve Öğretmenevinin Yapım İhalesi Gerçekleştirildi

Trabzon Cudibey Ortaokulu ve Hacıkasım Mevki'nde yapılması planlanan Trabzon Öğretmenevi'nin yapım ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

18.09.2017 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Cudibey Ortaokulu ve Hacıkasım Mevki'nde yapılması planlanan Trabzon Öğretmenevi'nin yapım ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi Karagöz Meydanı'nı yeniden şehre kazandırmak için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, söz konusu alanda okulun ve öğretmenevinin bulunduğunu anımsattı.

Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda okul ve öğretmenevinin belediye tarafından inşa edilip, bakanlığa devredileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihi Karagöz Meydanı'nın belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane Kentsel Dönüşüm Alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve yapım ihalesini gerçekleştirdik."

Öğretmenevinin 80 yatak kapasiteli olduğunu ve bu sayıyı 150'ye çıkaracaklarına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Çok modern bir öğretmenevi inşa edeceğiz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulu'nu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde inşa edip Milli Eğitim Bakanlığımıza devredeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ihalenin sonuçlanmasıyla en kısa zamanda yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacaktır. Okul ve öğretmenevini kısa sürede tamamlayıp devrettikten sonra tarihi Karagöz Meydanı'nda bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz ve Trabzonumuza kazandıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul ve Öğretmenevinin Yapım İhalesi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement