Okullarda Tabletli Eğitim Yaygınlaşıyor - Son Dakika
Güncel

Okullarda Tabletli Eğitim Yaygınlaşıyor

Okullarda Tabletli Eğitim Yaygınlaşıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sebit'in V-Sınıf uygulamasını yerinde test etti.

10.09.2013 14:51  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınar Koleji, yeni eğitim öğretim yılından itibaren Türk Telekom Grup iştiraki Sebit Eğitim Bilgi Teknolojileri AŞ'nin tabletli eğitim için geliştirdiği sınıf yönetimi ve eğitsel uygulamaları kullanmaya başlıyor. Kampüs açılışında tablet sınıfındaki ilk derse katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Artık her çocuğumuzun elinde tablet bilgisayar olsun istiyoruz"dedi.

Türkiye'nin eğitim teknolojileri alanındaki lider ve öncü şirketi, Türk Telekom Grup iştiraki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ, tabletli eğitime geçmek isteyen okullara, zengin ve nitelikli içerikten iletişime, yazılımdan donanıma bütünsel bir sistemle hizmet sunuyor.

Eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip eden Çınar Koleji de 'dijital eğitim' denince akla ilk gelen marka olan Vitamin'in sınıf yönetimi ve eğitsel uygulamalarda tablet çözümlerini bu yıldan itibaren öğrencilerine sunmaya başladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın katılımıyla gerçekleşen Çekmeköy Kampüsü açılışında, Vitamin'in sınıf yönetimi çözümleri de Çınar Koleji'ndeki ilk dersine girmiş oldu. Sebit'in V-Sınıf ve V-Bulut çözümleri Bakan Bağış'ın katıldığı derste örneklendi.

"HER ÇOCUĞUMUZUN ELİNDE TABLET BİLGİSAYAR OLSUN"

Bakan Bağış, eğitimde teknolojinin önemine vurgu yaparak, "Artık her yavrumuzun elinde tablet bilgisayar olsun istiyoruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuşmasının ardından V-Sınıf uygulamasının yer aldığı sınıfa girdi ve yetkililerden bilgi aldı. Tablet başında V-Sınıf uygulamalarını inceleyen Bakan Bağış," Bu teknolojiyi kullandığınız için sizi gönülden tebrik ediyorum" dedi.

V-SINIF NEDİR?

Öğretmenlerin sınıf içinde derslerini verimli işleyebilmelerine olanak sağlayan V-Sınıf, etkileşimli tahta ve diğer cihazlarla entegre çalışacak biçimde hazırlandı. Sınıf yönetimi ile öğretmen; öğrenci tabletlerini kontrol edebiliyor, soru ya da anket gönderip sonuçlarını kendi tabletinde değerlendirebiliyor, gerektiğinde tabletlere belirli kısıtlamalar getirebiliyor, tabletleri etkileşimli tahta ile iletişime geçirebiliyor, tahtada yapılan herhangi bir deney ya da alıştırmayı öğrenciler kendi tabletleri üzerinden görebiliyor ve tahtaya yazılan ders notları tabletlere anında aktarılabiliyor. Bu sistemle ayrıca, ders istenildiği anda başlatılıp bitirilebiliyor, otomatik yoklama yapılabiliyor, sınıfa ya da seçilen öğrencilere mesaj gönderilebiliyor.

V-BULUT UYGULAMALARI İLE BENZERSİZ PAYLAŞIM ALANI

Sebit'in V-Bulut çözümü ise tabletlerde eğitime özel kaliteli içerikler ve uygulamaların kontrollü olarak yer almasını ve bulut bilişim teknolojileriyle sistem dahilindeki tüm cihazların uzaktan yönetilmesini sağlıyor. Birebir eğitim sistemini uygulamaya karar veren okullar için bulut temelli bu çözüme geçiş çok kısa sürede gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okullarda Tabletli Eğitim Yaygınlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement