Ördekli'de Göz Kamaştıran Sergi - Son Dakika
Güncel

Ördekli'de Göz Kamaştıran Sergi

Ördekli\'de Göz Kamaştıran Sergi

OSMEK kursiyerleri eserlerini Ördekli'de sergiliyor

14.05.2013 09:15

Ebru, Teship ve El Nakışı Eeserleri Ördekli'de Buluştu

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (OSMEK) katılarak, el nakışı, teship ve ebru sanatında başarılı olan kursiyerlerin yaptığı eserler, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

OSMEK tarafından düzenlenen 2012-2013 dönemi meslek edindirme kurslarına katılarak, El Nakışı, Teship ve Ebru Sanatı branşlarında başarılı olan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi, Ördekli Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, Belediye Meclis Üyesi ve OSMEK sorumlusu Güler Nalbant, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Uludağ Üniversitesi Kent Tarihi ve Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mefail Hızlı, kurs hocaları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, yaptığı konuşmada; Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen OSMEK kurslarına katılarak başarılı olan kursiyerleri, başarılarından dolayı kutladı. Selimoğlu, "Kursiyerlerimiz, birer meslek sahibi de oluyor. Osmangazi Belediyesi olarak klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, sanattan, spora, sosyal hayatın her alanında vatandaşlarımızın yanında yer almayı sürdürüyoruz. Bu gün burada eserlerini de gezip görme fırsatı bulduğumuz kursiyerlerimizi ve bu kurslara katkısı olan herkesi kutluyorum" dedi. Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda OSMEK sorumlusu Güler Nalbant'ta, Osmangazi Belediyesi'nin her yıl düzenlediği meslek edindirme kurslarına verdiği destek için, Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Nalbant, "Bu gün burada, katıldıkları geleneksel el nakışı, teship ve ebru sanatı kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin eserlerinin yer aldığı sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Kurs eğitmenlerinden Ebru Sanatı Öğretmeni Oya Taşman, Geleneksel El Nakışı Kursu Öğretmeni Selime Yaylacı, Teship Sanatı Öğretmeni Melihe Kantarcı, 8 aylık eğitimlerin sonunda başarılı olan öğrencilerinin eserlerini vatandaşların beğenisine sunmaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl düzenlenen kurslara katılarak geleneksel el nakışı, teship ve ebru sanatı eğitimlerini başarıyla tamamlayan 75 kursiyerin, toplam 130'a yakın eserinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ördekli'de Göz Kamaştıran Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement