Ordu'da İtfaiye Ekibine Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Ordu'da İtfaiye Ekibine Arama Kurtarma Eğitimi

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü, 2017 yılı güz dönemi ileri düzey arama kurtarma eğitimine başladı.

13.10.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü, 2017 yılı güz dönemi ileri düzey arama kurtarma eğitimine başladı.

Büyükşehir Belediyesinin yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde arama kurtarma operasyonları yapmak üzere her yıl ilkbahar ve sonbaharda gerçekleştirdiği yenileme ve koordinasyon eğitimleri kapsamında 12 kişilik personel, sonbahar dönemi eğitimini sürdürüyor.

120 saatlik özel bir eğitim programından geçirilen ekip, Ordu ili genelinde, bölgede ve ülke genelinde afet ve acil durum, doğal felaketlerde anında arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirebilmek amacıyla eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, düzenlenen eğitim programında kurtarma bilgisi ve kurtarma ekibinin özellikleri, kurtarmada kullanılan bağlar ve düğümler, güvenli çalışma esasları, kuyularda, karanlık ve dumanlı ortamlarda ve enkazda arama kurtarma, sedye ile yaralı taşıma teknikleri, yüksekten iniş ve yaralı kurtarma çalışmaları, toprak kaymaları ve trafik kazalarına müdahale gibi birçok alanda hem teorik hem de tatbiki olarak eğitimlerden geçiyor.

Kentte yer alan riskli bölgelerde zor koşullar altında eğitimlerini sürdüren ekip, olası tüm arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da İtfaiye Ekibine Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement