Ordu'nun İncisi Kumru - Son Dakika
Güncel

Ordu'nun İncisi Kumru

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Ordu Günleri"nde stant açan ilçe belediyelerden Kumru Belediyesi, herkesi doğayla buluşturmak için Kumru'ya bekliyor.

20.04.2012 10:16

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Ordu Günleri"nde stant açan ilçe belediyelerden Kumru Belediyesi, herkesi doğayla buluşturmak için Kumru'ya bekliyor.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ordu Günleri" tanıtım etkinliğinde stant açan Kumru Belediyesi turizmde iddialı olduğunu belirtirken, herkesi huzurun adresi Kumru'ya bekliyor. Tanıtım günlerine katılan kendisi de Ordulu olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kumru Belediyesi'nin standını gezerek, bölgenin yöresel yiyeceklerini tattı.

Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, insanların Ordu'ya doğal güzellikleri görmek için mutlaka gelmeleri gerektiğini belirterek, "Mavi ile yeşilin birleştiği Ordu'muz Kumru'muz yani tüm ilçelerimiz özellikle ilk baharda yeşiliyle, sarısıyla, çiçekleriyle, ormanlarıyla bir başka güzel. Gelip görmek gerekir. Kumru'muz yaylalarıyla, akarsularıyla başka güzel. Yemek kültürüyle, insanıyla her şeyiyle güzel" dedi.

Turizm alanında çalışmalar başlatıldığını belirten Civelek, "Konaklama merkezleriyle, yollarıyla, alt yapısıyla turizm daha yeni yeni oluşmaya başladı. İnşallah Ordu'da turizmin nimetlerinden bizler de, Ordu merkezden başlayarak ilçelere doğru yayılacak. Daha çok yayla turizmi ön planda Ordu'da, Karadeniz'de. Sıcaktan bunalan insanlarımızın yayla turizmi daha çok tercih ettiği bir yer. Kültür Bakanımız da Ordulu olduğu için bu bölgeyi daha iyi tanıyor. Bizlerde elimizden geldiği kadarıyla Ordu'muzu en

iyi şekilde tanıtmak için buradayız" diye konuştu.

Yukarıdamlalı Beldesi Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu da, "Bu sene Ordu tanıtım Günleri'nin çok güzel geçeceğine inanıyorum. Ordu'muz, Kumru'muz yeşili ve oksijeni bol olan bir yer. İnsanıyla, havasıyla, suyuyla, yaylasıyla. Tüm insanlarımızı Kumru'ya bekliyorum" şeklinde konuştu.

Eski Kumru Belediye Başkanı Kemalettin Kumru, "94-99 dönemi belediye başkalığı yaptım. Biz de Kumru olarak burada bulunmaya geldik. İstanbul'daki Kumrulular'la hem hasret gideriyoruz, hem de kaynaşmaya vesile oluyor. Kumru çok güzel bir bölge. Her şeyiyle insana huzur veren bir bölge ama Kumru'muzun esas güzel olan şeyi insanları. Hem tabiatı tanımaları gerekir buraya gelen insanların, hem de Kumru'nun insanlarını" dedi.

Fizme Beldesi Belediye Başkanı Hikmet Bilu, "Ordu'nun sağlam halkı var. İnsanları düzgün, güzel bir beldemiz var.

Güzel yaylalarımız vardır. İnsanları davet etmek amacıyla buralara geldik. Bu teşkilatları yapan, yardımı olan, emeği geçen devlet adamlarına da, belediye başkanlarına da içtenlikle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'nun İncisi Kumru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement