Orlando Katilinin Eski Karısı: Akli Dengesi Yerinde Değildi - Son Dakika
Dünya

Orlando Katilinin Eski Karısı: Akli Dengesi Yerinde Değildi

ABD'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 49 kişinin ölümüne yol açan 29 yaşındaki Afgan asıllı Omar Mateen'in eski eşi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

13.06.2016 10:52  Güncelleme: 21:06

Orlando'da bir gece kulübünde ateş açarak 49 kişiyi öldüren Omar Mateen'in eski eşi konuştu. Mateen'in kendisini dövdüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını anlatan Yusufiy, evli olduğu sırada Mateen'in polis olmak istediğini söyledi.

ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK SİLAHLI SALDIRISI

ABD'nin Orlando şehrinde bir eşcinsel kulübü basarak silahla rastgele ateş açan ve ABD tarihinin en büyük silahlı saldırısını gerçekleştiren Omar Mateen'le ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. 29 yaşında Afgan olduğu ortaya çıkan Mateen'in babasının geçtiğimiz yıl Afganistan'da cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanmıştı.


''TANIŞTIĞIMIZDA DİNDAR BİRİ DEĞİLDİ''

49 kişinin öldüğü 53 kişinin ise yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren Mateen'in 2009 yılında Sitora Yusufiy ile evli olduğu ortaya çıktı. Onunla tanıştığında dindar bir insan olmadığını söyleyen Yusufiy, tanıştığı yıl Mateen ile evlenmiş. Ancak evlendikten birkaç hafta sonra ev işlerini yapmadığı için onu dövmeye başladığını söyleyen Yusufiy durumu ailesine anlatmış. Ailesinin kendisini kurtardığını söyleyen kadın Mateen'in akli dengesinin yerinde olmadığını söylüyor.


''BİPOLAR BOZUKLUĞU VARDI''

Mateen'in bipolar bozukluğu olduğunu anlatan Yusufiy, "Polis memuru olmak istiyordu ve polis akademisine başvurmuştu." dedi. Eski eşinin homofobik olduğunu fark etmediğini söyleyen Yusufiy, "Ailem beni kurtardı ve ben gerçekten şanslıyım." diye konuştu. Mateen'in başka bir evliliğinden bir oğlu bulunuyor.

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluk, "maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler" olarak tanımlanır. Bu ruh hali oynamaları arasında, bipolar bozukluğu olan kişinin normal ruh halinde olduğu dönemler olabilir. "Manik" terimi aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, güçlü, öforik bir dönemi tanımlar. Sonra, birdenbire bu yükseklerde uçan ruh hali karanlık bir ruh haline dönüşebilir, örneğin; sinirlilik, kafa karışıklığı, öfke, kapana kısılma hissi ortaya çıkar. Bu bir öncekine tamamen zıt olan ruh hali depresyon olarak tanımlanır ve üzüntü, ağlama, değersizlik hissi, enerji kaybı, haz kaybı, uyku problemleri ortaya çıkabilir. Bu yükselmeler ve alçalmalar her insanda değişiklik gösterdiğinden, bipolar bozukluk teşhis edilmesi zor olan bir rahatsızlıktır.






Orlando Katilinin Eski Karısı: Akli Dengesi Yerinde Değildi

Son Dakika Dünya Orlando Katilinin Eski Karısı: Akli Dengesi Yerinde Değildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement