Ortahisar Uygulama İmar Planı Sürecini Başlattı - Son Dakika
Güncel

Ortahisar Uygulama İmar Planı Sürecini Başlattı

Ortahisar Belediyesince 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sürecinin başlatıldığı bildirildi.

04.10.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortahisar Belediyesince 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sürecinin başlatıldığı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, nazım ve uygulama imar planlarının şehrin geleceği ve çevre düzeni açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin il genelinde 1/100000, 1/50000, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli çevre düzeni çalışmalarını tamamlamasının ardından Ortahisar Belediyesinin de 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sürecini başlattığını ifade etti.

Planı hazırlarken kent paydaşlarıyla hareket ettiklerini ve onların fikirlerini de aldıklarını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları kentin geleceği açısından sürecin doğru işletilmesi gereken planlardır. Hazırlanacak planların kentteki paydaşların olabildiğince tamamının katılımı ile hazırlanmasına gayret ediyoruz. Binlerce yıllık geçmişi olan Ortahisarımızı, kentsel dokusunu koruyarak geleceğe taşıyacak, kırsalda hassasiyetlerimizi düzenleyecek, toplumun büyük çoğunluğunun içine sindirdiği bir plan olacak. Kentimizin menfaatini öncelikleyen bir planlama ilk ve vazgeçilmez hedefimizdir."

Genç, Ortahisar Belediyesi olarak, hazırlamaya başladıkları 1/1000 Uygulama İmar Planı'nı "Katılımcı Belediyecilik" anlayışı ile sürdüreceklerini belirterek, "Bu çerçevede özellikle mühendis ve mimar odalarımızın, üniversitelerimizin ve kentin tüm dinamiklerinin sürece katılım ve katkı vermesini bekliyoruz. Sivil ve katılımcı iradesi yüksek olan vatandaşlarımızın ve kent paydaşlarımızın ihtiyaç duyduğumuz tüm katkıyı vereceğine şüphesiz inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortahisar Uygulama İmar Planı Sürecini Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement