Oscar Pistorius Altı Yıl Hapis Cezasına Mahkum Oldu - Son Dakika
Güncel

Oscar Pistorius Altı Yıl Hapis Cezasına Mahkum Oldu

Oscar Pistorius Altı Yıl Hapis Cezasına Mahkum Oldu

Paralimpik atlet Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmek suçuyla altı yıl hapis cezasına mahkum oldu.

06.07.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paralimpik atlet Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmek suçuyla altı yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Yerel haber portalı Eye Wintess News, bu sabah kararı açıklayan Güney Afrika mahkemesinin hafifletici nedenlerle ünlü atletin hapis cezasını indirdiğini bildirdi. Pistorius, 2013'te sevgililer gününde gerçekleşen olayda kız arkadaşı Steenkamp'ı başına üç el ateş ederek öldürmüş, savunmasında ise tuvaletteki kız arkadaşını hırsız sanarak vurduğunu ifade etmişti.

Kararı bildiren hakim Thokozile Masipa, hafifletici nedenlerin ağırlaştırıcı unsurlara ağır basması sebebiyle, Pistorius'a ölüm cezası verilmediğini ifade etti.

Daha önce cinayetten beş yıl hapis cezasına çarptırılan ünlü atlet için, hapisteki bir yılının ardından savcılığın aleyhte itirazı üzerine cezanın azaltılması kararı verilmişti. Güney Afrika mahkemesi, 2014'teki duruşmada Pistorius'un planlayarak değil, "taksirle" ölüme sebebiyet verdiği kararını açıklamıştı.

News24 haber portalına göre, hakim Masipa, "Düzelme ihtimali var. Bu, en çok da verilen cezanın suçlunun davranışları üzerindeki etkisine bağlı olacak" dedi.

Masipa, "Böyle bir durumda, uzun süreli hapis cezası adalet sağlamayacaktır. Suçlu zaten 12 ay boyunca hapis cezasını yerine getirdi. İlk kez hüküm giydi ve tekrar suç işleme ihtimali görünmüyor" diye konuştu.

Savcılık, daha önce de Pistorius için en az 15 yıl hapis cezası öngörmüş, Pistorius'un savunma avukatı ise hapis cezasının azaltılması talebinde bulunmuştu.

(Fotoğraflı) - Town

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oscar Pistorius Altı Yıl Hapis Cezasına Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement