ÖSYM 2013 KPSS sonuçları açıklandı - Son Dakika
Güncel

ÖSYM 2013 KPSS sonuçları açıklandı

ÖSYM 2013 KPSS sonuçları açıklandı

ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı.ÖSYM KPSS sonuçları burada. ÖSYM KPSS sonuçları sizinle.ÖSYM KPSS sonuçları burada. İşte ÖSYM KPSS sonuçları sizinle.

01.08.2013 11:51  Güncelleme: 12:00

ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 6-7 Temmuz'da yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 14 Temmuz'da yapılan 2013-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS sonuçları burada. ÖSYM KPSS sonuçları sizinle. ÖSYM KPSS sonuçları burada. İşte ÖSYM KPSS sonuçları sizinle.

2013 KPSS Sonuçları Açıklandı.

ÖSYM, binlerce adayın kamu kurum ve kuruluşlarına girebilmek için girdiği KPSS A Grubu Öğretmenlik sınavını 6-7 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirdi.Binlerce adayın girdiği 2013 KPSS Öğretmenlik sınavı, 81 il ve Lefkoşa'da belirlenen sınav merkezlerinde yapıldı.

KPSS'nin ilk sınavı 6 Temmuz Cumartesi günü sabah - öğle olmak üzere 2 oturumda gerçekleştirildi.Adayların Cumartesi sabah oturumuna girdiği sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür konu başlıklarından 40'ar soru sorulmuştu.Adaylar sabah oturumunun bitmesinin ardından öğle oturumundaki sınava girmiştiler. KPSS 6 Temmuz öğle oturumunda adaylara,Eğitim Bilimleri alanında 80 soruluk bir sınav uygulanmıştı.Bu sınavla son bulan KPSS'nin ilk gün sınavlarının ertesi günü 7 Temmuz Pazar günü 2013 KPSS A grubu kadroları için yine 2 oturumluk bir sınav uygulandı. Adaylara Pazar sınavının sabah oturumunda , Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe alanlarında adaylara 40'ar adet soru sorulmuştu.Yine öğle yapılan oturumda,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ile Uluslararası alanından 40 'ar soru sorulmasıyla KPSS A Grubu kadroları sınavı son buldu.

Öğretmen adayları, KPSS'nin son ayağı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'neise 14 Temmuz'da girerek KPSS sınav maratonunu tamamlamış oldu. AÖBT'de öğretmen adaylarına Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, Fransızca, İngilizce'den kendi branşalarıyla ilgili 40 soruve Eğitim bilimleriyle ilgili 10 soru ile birlikte toplam 50 soru sorulmuştu. AÖBT bu yıl ilk defa uygulanmış bu yüzden adaylara sınavdan önce örnek soru tipleri yayınlanmıştı.

Zorlu sınav döneminin bitiminin ardından binlerce aday KPSS 2013 sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlenmişti. ÖSYM'nin sınav sonuçlarını LYS gibi hızlı bir şekilde açıklaması bekleniyordu. Ancak LYS'den farklı olarak KPSS sonuçları biraz daha fazla zaman aldı ve tahmin edildiği gibi Temmuz ayının son günü 31 Temmuz saat 18:00'da ÖSYM'nin resmi internet adresinden duyuruldu. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet adresinden TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek ulaşabilecekler. Adayların adreslerini sınav sonuçları postalanmayacak.

KPSS ÖĞRETMENLİK İÇİN YETERLİ OLMAYACAK

YÖK ve ÖSYM'nin açıkalamalarına göre bu yıldan sonra öğretmen olabilmek için sadece KPSS'den geçerli bir not almak yetmeyecek. Adayların öğretmen olabilmesi için ÖSS puanı,fakülte not ortalaması , stajyerlik başarısı da bu puana dahil edilerek hesaplanacak.

ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS sonuçları burada. ÖSYM KPSS sonuçları sizinle. ÖSYM KPSS sonuçları burada. İşte ÖSYM KPSS sonuçları sizinle. 2013 KPSS Sonuçları Açıklandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ÖSYM 2013 KPSS sonuçları açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement