Düzce'de Otizmli Öğrenciler Çevre Düzenlemesi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Otizmli Öğrenciler Çevre Düzenlemesi Yaptı

Düzce\'de Otizmli Öğrenciler Çevre Düzenlemesi Yaptı

Düzce'deki özel bir merkezde eğitim alan otizmli öğrenciler, veli ve öğretmenleriyle okul bahçesinde çevre düzenlemesi yaptı.

19.11.2013 13:06  Güncelleme: 13:17

Düzce'deki özel bir merkezde eğitim alan otizmli öğrenciler, veli ve öğretmenleriyle okul bahçesinde çevre düzenlemesi yaptı.

Düzce'deki Özem Eğitim ve Uygulama Merkezinin resim öğretmeni gözetiminde iki hafta boyunca çalışmalar yürüten veliler, yaptıkları bu çalışma ile çocuklarına çevre bilinci vermek amacıyla okrul çevresinde düzenleme yaptı.

Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Osman Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizm hastalarının sosyalleşme ve iletişim problemi yaşayan bireyler olduğunu anlatarak, '' Otizm, asla zeka geriliği değildir'' dedi.

Otizmli öğrencilerin farklı yetenklere sahip olduklarını vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:

"Merkezimizde çok farklı yeteneklere sahip öğrencilerimiz var. Matematik işlemleri konusunda üstün bir zekaya sahip öğrencimizden tutun, konuşamadığı halde çok güzel resim çizen çocuklarımız var. Çocuklarımızın bu özel durumlarının yanında mutlaka ailelerinde eğitim alırken yanlarında olmaları gerekiyor. Asıl zorluğu aileleri çekiyor. Dolayısıyla eğitime bütün paydaşları kattığınızda daha olumlu sonuçlar çıkabiliyor. Buradan hareketle hem okulumuzu güzelleştirmek adına, hem velilerimizi katabilmek adına öğrencilerimizle beraber sosyal etkinlik dersleri çerçevesinde, öğretmenlerimiz velilerimiz ve çocuklarımızla okul aile birliğinin maddi desteği ile okulumuza bir çeki düzen vermek istedik."

Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin farklı renkleri ayrıştırma anlamında bir ders gördüğünü ifade eden Özcan, "Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde çevre bilinci anlamında çok şey öğrendi. Topluma karışmak, sorumluluk bilinci gibi duygularını da kendilerine kattılar. Bizim vermeye çalıştığımız eğitimin temelinde sosyal hayatta yer alabilmek. Bunu düşünecek olursak buradaki tek amacın boya yapmak olmadığı anlaşılmalıdır. Çocuklarımızı her anlamda yetiştirmek amaçlı elimizden geldiği boyunca çalışmalrımızı sürüdürüyoruz" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Sabahat Aynı ise çocukların zeka problemlerinin bulunmadığı sadece içe dönüklülüğe bağlı iletişim problemlerinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın kaliteli eğitime ihtiyacı bulunuyor. Öğretmenlerimiz sayesinde burada bu eğitim için canla başla çalışılıyor. Burada yapıtığımız çalışma çocuklarımızın gelişimi açısından çok önemli. Dışarıdan bakıldığında burasının bir okul olduğunu insanlara anlatmamız gerektiğini düşündük ve çalışmalarımıza başladık. Ortaya çıkan sonuç hepimizi çok memnun etti. Velillerimiz öğretmenlerimiz ve çocuklarımızı kattığımız bu çalışma, öğrenciler için duyu bütünlüğü kavramını geliştirdi. Öz bakım becerilerini geliştirmek adına çok faydası olduğuna inanıyorum.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce'de Otizmli Öğrenciler Çevre Düzenlemesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement