Özdemir Üzümlü'de Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Özdemir Üzümlü'de Okurlarıyla Buluştu

Özdemir Üzümlü\'de Okurlarıyla Buluştu

Gazeteci, Şair ve Yazar Halil İbrahim Özdemir, belediye organizasyonu ile Üzümlü'de okurlarıyla söyleşi yaparak Üzümlü'nün konu edildiği "Sislerin Ardında" isimli roman kitabının imza gününü gerçekleştirdi.

09.07.2013 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üzümlü Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile Gazeteci, şair ve yazar Halil İbrahim Özdemir, okurlarıyla buluştu. Belediye toplantı salonunda gerçekleşen programa Kaymakam Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Özdemir'in hayatı katılımcılara okundu. Ardından bir konuşma yapan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Sislerin Ardında kitabının özellikle Üzümlü iöçin çok önemli olduğunu ifade ederek "Bu roman ele alınıp okunmaya başlandığında bir gün içerisinde uyku, yemek aralığı dinlemeden okunacak bir kitap. Ben ilçe halkı adına İbrahim beye teşekkür ediyorum. Bu kitapta sadece savaşın izlerini görmüyoruz. Bu kitapta analık elinde kalan yetim çocukların çektikleri sıkıntıları bununla birlikte seferberlik sıkıntılarını görüyoruz. Üzümlü'nün o yıllardaki bağını bahçesini, insan hassasiyetlerini gibi birçok özelliği görebiliyoruz. İbrahim beye tekrar böyle bir eseri bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Özdemir, söyleşisine başlayarak katılımcılara Sislerin Ardında kitabı ile ilgili bilgileri aktararak "Bu topraklarda doğmuş ve büyümüş, zaman zaman belki uzak kalmış birisi olarak büyüklerimizden dinlediğimiz, dinlediğimiz zaman iliklerimizde hissettiğimiz acıları, hüzünleri, sevinçleri hep ortak yaşadığımız coğrafya içerisinde mutlak suretle ortak olduğumuzu ve birbirimizin aynısı olan acıları birlikte yaşayıp ve sevinçleri birlikte paylaşıyoruz. Bu yüzdendir ki Sislerin Ardında isimli roman insanımız tarafından zevkle ve heyecanla okunmaktadır. Bu kitapla ilgili şu anda 7. Baskı yapıldı ve ayrıca yabancı dillere de çevrildi. Kısa zaman sonrada İngilizce'ye çevrilip okuyucularıyla buluşacak. Bu kitap bir elçi olarak Üzümlü'nün yabancı ülkelerde adını duyurmaktadır. Bu kitabı çevrenizdeki insanlara tanıtıp okutursanız o insanlar mutlak suretle faydasını görecekler ve geçmiş nesillerin neler yaşadıklarını okuyup bildikleri için gelecek nesillere bu birikimleri aktarmış olacaklar. Dolayısıyla büyük bir kazanım elde edecekler. Ben bu programı düzenleyen Sayın Belediye Başkanımız Av. Sami Sertadım başta olmak üzere programa katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Söyleşinin ardından başta protokol olmak üzere tüm katılımcılar Özdemir'e Sislerin Ardında romanını imzalatıp birlikte fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özdemir Üzümlü'de Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement