Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali

Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) kapsamında "Otistik Çocuklara Yaklaşımlar ve Dil Konuşma Güçlüklerini Gidermeye Yönelik Yöntemler" konulu panel düzenledi.

10.05.2017 15:28

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) kapsamında "Otistik Çocuklara Yaklaşımlar ve Dil Konuşma Güçlüklerini Gidermeye Yönelik Yöntemler" konulu panel düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Falez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde gerçekleşen etkinliğe, Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aydan Aydın ve Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Işıl Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, yarınlara güvenle bakabilmenin sağlam insani temellerle mümkün olduğunu ve bunu gerçekleştirebilmenin en doğru yolunun da eğitim olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Fırsat eşitliğine dayalı, öğrencilerimizin doğru ifade edebildikleri ortamları oluşturmalı, her koşulda çocuklarımızı desteklememiz gerektiğini biliyoruz. Engellere değil çözümlere ve yeteneklere odaklanmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Çocuklarımızın yüzünün güldüğü her çalışma bizim için çok kıymetli."

"Öz bakımları konusunda ailelere büyük görev düşüyor"

Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Aydın, panelde yaptığı sunulda, çocukluktan yetişkinliğe geçilen süreçte otistik çocukların öz bakımları konusunda ailelere büyük görev düştüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocuk matematik öğrenemeyebilir, toplama çıkarma yapamayabilir, ömür boyunca okuma yazma öğrenemeyebilir ama çok doğru yöntemlerle ve sebatla öz bakım becerilerinin öğretilmesi konusuna ağırlık vermeliyiz. Yetişkin olmaya doğru gittiklerinde, çocukların ebeveynleri yaşlanmaya başlıyor. Ergenlik döneminde çocukların öz bakımlarını kazanmaları çok daha önemli. Pantolonunu çekerek tuvaletten çıksın, evde yalnız kaldığında ocağı kapatabilsin, yabancılara kapıyı açmamayı öğrensin. Bütün çalışmalara rağmen okuma yazma öğrenememişse artık oralarda uğraşmayalım. Üç tane rengi öğrenmese de olur. Önemli olan otistik çocuklara öz bakım becerisini kazandırabilmek."

Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Özdemir de konuşma güçlüklerini gidermeye yönelik yöntem ve teknikleri anlattı.

Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Arslan ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ, panelistlere çiçek ve plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement