Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor - Son Dakika
Güncel

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde heyelan sebebiyle köy yolu kapanırken, tarlalar yerinden oynadı. Çiftçiler uzun süredir tarlalarına giremiyor.

06.04.2016 11:00  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde heyelan sebebiyle köy yolu kapanırken, çiftçiler tarlalarını sürmeye gidemiyor. Toprak kaymasının yaşandığı bölgede bulunun Yenişehir-İnegöl bağlantı yolundan geçenler ise ecel terleri döküyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Çavuşköy'de yaşanan heyelan köylüleri kara kara düşündürüyor. Her geçen gün derin çatlaklar oluşan yol sebebiyle köylüler tarlalarını sürmeye gidemiyor. Yenişehir-İnegöl bağlantı yolunun da heyelan sebebiyle tehlikeye düştüğünü ifade eden köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor
ÇİFTÇİLER TARLALARINA GİREMİYOR

Daha önce yetkililere durumu bildirdiklerini belirten Çavuşköy Muhtarı Hasan Akalın, tarlalarına gidemeyen köylünün iş yapamadığını söyledi. Akalın, "4 aydır yolumuz yavaş yavaş kayıyor. Her geçen gün çatlaklar büyüyor. İlk gördüğümüz gibi yetkililere bildirdik. Buraya gelip incelemelerde bulunuldu. Daha sonra AFAD ekipleri de gelip görüntülü olarak etütlerini yaptı. Şu anda bekliyoruz. Ama hiçbir çalışma olmadı. Tarlalarımıza bağlı olan yol her geçen gün kayıyor. Artık çiftçi arkadaşlarımız oluşan yarıklardan dolayı tarlalarına geçemiyor" dedi.

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor

Yenişehir-İnegöl yolunun da tehlike altında olduğunu belirten Akalın, "Kayan toprağın alt tarafında kalan yoldan geçerken tedirgin oluyoruz. Büyük bir heyelan olduğunda o yol tamamen kapanacak. İnşallah korkulan olmaz. Şu anda Boğazköy ve Sungurpaşa köyüne giden yolumuz kapandı. Kaymanın olduğu tarlalarımız da mevcut. Kimse tarlasına gidemiyor" diye dert yandı.

Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor
AĞAÇLAR İKİYE AYRILDI

Tarlalarına gidemeyen çiftçiler, köy meydanına çektikleri traktörleriyle yolun bir an önce açılmasını beklerken, arazilerdeki ağaçlar bile heyelanı engelleyemeyerek ikiye ayrıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Köyde Tarlalar Yerinden Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • MUSTAFA: KIYAMETİN İŞARETİ AMA BİZ HALA BİLDİKLERİMİZDEN VAZGÇMİYORUZ 19 7 Yanıtla
  • tayyip suçlu: kesin tayyip yaptı başkası olamaz 16 1 Yanıtla
    Sakaryali: Kesin o yapmistir 1 0
  • dexx: Ahir zaman mehdi devri 8 1 Yanıtla
  • canavar: bence yer dibinde çok su var su akınca toprak kayıyor 2 0 Yanıtla
  • Sakaryali: Kilictaroglu konustu yer yerinden oynadi 1 0 Yanıtla
  • Saray sarhoşu: Parelel yapmistir 0 1 Yanıtla

Advertisement