Özel Sektörden Mesleki Eğitime Atölye Desteği - Son Dakika
Güncel

Özel Sektörden Mesleki Eğitime Atölye Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Tezmaksan Makine arasında imzalanan mesleki iş birliği protokolü ile 72 okulun atölye donatımı yapılacak, öğretmenlere işbaşı, öğrencilere ise beceri eğitimi verilecek.

09.10.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Tezmaksan Makine arasında imzalanan mesleki iş birliği protokolü ile 72 okulun atölye donatımı yapılacak, öğretmenlere işbaşı, öğrencilere ise beceri eğitimi verilecek.

MEB Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine MEB Mesleki Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Tezmaksan Makine Genel Müdürü Hakan Aydoğdu katıldı.

Gülay, mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin önemine işaret ederek, nitelikli iş gücünün birlikte yetiştirilmesinin ülkenin üretimine katkı vereceğini vurguladı.

Gülay, özellikle sanayide dışa bağımlılığın azalması için mesleki eğitimin büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Teknolojinin sürekli değiştiğini, öğretmenlerin özel sektörün atölye ve fabrikalarında iş başı ve hizmet içi eğitim ile bu hızı yakalayabileceğini dile getiren Gülay, "Her meslek lisesinin bir hamisinin olmasını istiyoruz. Kaliteyi artırmak için kullandığımız projelerden biri sektörün, kendi alanında bir meslek lisesine hamilik yapması, atölyesini donatması öğrencilere staj yaptırması, öğretmenlere işbaşı eğitim vermesi, okulu birlikte yönetmeleri ve buradan mezun olan çocukları da istihdam etmeleri." diye konuştu.

Gülay, tüm mesleki ve teknik anadolu lisesi müdürlerinin sektörle irbatta olmaları gerektiğini belirterek, "Adeta sektörü mesleki eğitimin içine alıp nitelikli iş gücünü sektörle birlikte yetiştirmeleri temennisinde bulunuyorum." değerlendirmesini yaptı.

Protokol doğrultusunda Tezmaksan Makine, 72 meslek lisesinin atölyesini donatacak. Öğretmenlere işbaşında eğitim düzenlenecek. Öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi yapmalarına, mezunların şirketin bünyesinde istihdamına öncelik sağlanacak. Fuar, yarışma, sergi, kariyer günü, seminer, teknik gezi gibi etkinlikler düzenlenecek. Başarılı öğrencilere burs verilecek. Alanlarla ilgili ders notu, kaynak kitap gibi dökümanlar okullara ücretsiz gönderilecek ve protokol 5 yıl sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Sektörden Mesleki Eğitime Atölye Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement