Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Aziz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Aziz Açıklaması

Pakistan Başbakanı\'nın Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Aziz Açıklaması

"Hindistan, Siachen Buzulu'ndaki askerlerini geri çekmeli"

04.12.2013 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Sertaj Aziz, Hindistan'a, Siachen Buzulu'ndaki askerlerini geri çekme çağrısı yaptı.

Aziz, başkent İslamabad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Hindistan askerlerinin, Pakistan'ın en büyük su kaynaklarından biri olan buzulda çevre kirliliğine yol açtığını bu yüzden geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Pakistan'ın su problemiyle karşılaştığını dile getiren Aziz, "Hint askerleri Pakistan'ın en büyük su kaynaklarından biri olan Siachen'a zarar veriyor. Bölgedeki Hint askerlerinin varlığı büyük çevresel sorunlara yol açabilir. Bu yüzden Hindistan'ı askerlerini geri çekmeye çağırıyorum. Pakistan ve Hindistan arasındaki su meseleleriyle ilgili sorunlar çoklu diyalog kanalları ile halletmeye çalışıyoruz. Planlama Konseyi 2025 vizyonu çerçevesinde ülkedeki su kıtlığını göz önüne alarak, su kaynakları üzerine odaklanacak ve sürdürülebilir kalkınma stratejisi hazırlayacak" dedi.

-Siachen Buzulu-

Hindistan ile Pakistan arasındaki sorunlu bölge olan Keşmir'de bulunan Siachen Buzulu'nda, 13 Nisan 1984'te iki ülke savaşmış, bölge dünyadaki en yüksek savaş bölgesi olarak kayıtlara geçmişti. Halen iki ülke de 6 bin metre yükseklikte kalıcı olarak asker bulunduruyor.

Buzulda, 2012 yılında meydana gelen çığ düşmesi sonucu 129 Pakistan askeri hayatını kaybetmiş, dönemin Pakistan Genelkurmay Başkanı General Eşfak Pervez Kayani, iki ülkenin de bölgeden askerlerini geri çekmesi gerektiğini açıklamıştı. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Aziz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement