Pala, "Bursa Kent Konseyi Türkiye'de İlkleri Yapıyor" - Son Dakika
Güncel

Pala, "Bursa Kent Konseyi Türkiye'de İlkleri Yapıyor"

Pala, "Bursa Kent Konseyi Türkiye\'de İlkleri Yapıyor"

'Altın Kapak Sandalye' projesi kapsamında verilen 40 akülü aracın ardından 21 tane akülü aracın daha sahibi kura çekimiyle belirlendi.

21.02.2013 13:12  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi (BKK) Koza Salonu'nda düzenlenen kura çekimine, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Enes Battal Keskin, vatandaşların yoğun ilgisiyle Türkiye'ye örnek bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Kampanyanın 2 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirten Keskin, kampanya kapsamında bugüne kadar 40 engelli bireye akülü sandalye verildiğini ifade etti. Gerek toplanan kapaklarla, gerekse maddi bağışlar sonucu elde edilen gelirlerle 21 adet akülü araç daha vereceklerini dile getiren Keskin, "Bu dönem 110 arkadaşımız müracaatta bulundu. Başvurular, Engelliler Meclisi'nin kendi içerisinde oluşturduğu komisyonda elemeden geçti. Ardından belediyenin iki şube müdürlüğünün de katıldığı bir komisyon da eleme yaptı. Son elemede ise belediyemizin sosyal inceleme ekibi ve Engelliler Meclisi üyeleri evlere giderek ziyaretlerde bulundu. 21 kişinin kuraya katılabileceğine karar verildi. Akülü araçlar, kazanan arkadaşlara Mart ayı içerisinde yapılacak bir törenle teslim edilecek" dedi.

Normalde 10 tane akülü araç vermeyi planladıklarını anlatan Keskin, "Son anda yaşanan gelişmeler sonucu 11 akülü sandalye daha alabildik. Bunun neticesinde kuraya katılan 21 arkadaşımıza da akülü sandalye vermeyi başardık. Kampanyaya destek olan tüm vatandaşlara, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak gönüllü ve katılımcılarımızla Türkiye'ye örnek işler yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olarak 43 ayda 4800 etkinlik yaptık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Gönüllülerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kurayla 21 akülü sandalyenin yeni sahipleri belirlendi. Kurada, Alim Gökyeşil, Lale Akdağ, Halil Elik, Rabia Dağlı, Hatice Yüksel, Çağatay Elçin, Naciye Demir, Halil İbrahim Demir, Murat Emir, Serap Hoyladı, Nezihe Aras, Cengiz Bayrak, Merih Akten, Meryem Saratlı, Rüştü Yılmaz, Sami Rodoplu, Muhammet Şahin, Eren Baydar, Muzaffer Kanatlı, Nurten Aydın ve Kübra Bayduman akülü araçların sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pala, 'Bursa Kent Konseyi Türkiye'de İlkleri Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement