Panorama Bursa'ya Biytaş Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Panorama Bursa'ya Biytaş Desteği

Panorama Bursa\'ya Biytaş Desteği

Osmangazi Belediyesi’nce Kamberler Parkı’nda yapımı süren Panorama Bursa 1326 Müzesi’nin mekanik tesisat projesini BİYTAŞ yapacak.

28.09.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nce Kamberler Parkı'nda yapımı süren Panorama Bursa 1326 Müzesi'nin mekanik tesisat projesini BİYTAŞ yapacak. Tesisatların yapımında tarihi dokuya uygun malzeme kullanılacak.

BİYTAŞ Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olarak tasarlanan Panorama Bursa 1326 Müzesi'nin tamamlanmasıyla Bursa'nın çok önemli bir eser kazanacağını belirterek, yılda 10 binlerce ziyaretçiyi ağırlaması beklenen müzenin ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin de kusursuz işlemesi gerektiğini vurguladı.

Müzenin mekanik tesisatlarının yapımını BİYTAŞ Şirketler Grubu olarak kendilerinin üstlendiğini ifade eden Suat Gülçimen, "Böylesine önemli bir projenin deneyimli ve uzman ekip tarafından yapılması önem taşıyor. Konusunda uzman ekibimizin bu alandaki deneyimi oldukça iyidir. Proje uygulamasında Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Daha önce Emir Sultan Hamamı, Balibey Hanı, Bursa Kuyumcular Çarşısı başta olmak üzere birçok tarihi eserin mekanik tesisatını yaptık. Bu tür binalarda mekanik tesisatın yapımında tarihi dokunun korunması gerekiyor. Tarihi dokuya uygun malzeme kullanarak, ısıtma, soğutma ve havalandırma hizmetlerinde yüksek kalite sumayı hedefliyoruz" dedi.

Başdanışmanlığını Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın yaptığı müzede Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşu canlandırılacak. Panoramik müze, ziyaretçilerine tarih içinde 3 boyutlu bir seyahat sunacak. Müzeyi yılda 150 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Panorama Bursa'ya Biytaş Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement