Papa Francis, karantinaya alınan Roma'ya giderek koronavirüs salgını için dua etti - Son Dakika
Dünya

Papa Francis, karantinaya alınan Roma'ya giderek koronavirüs salgını için dua etti

Daha önce koronavirüse yakalandığı söylentileri çıkan Papa Francis, koronavirüs salgını sebebiyle karantina altına alınan Roma'ya gitti. Papa, Katolik Hristiyanlar için değerli olan iki yeri gezerek salgın için dua etti.

16.03.2020 10:05  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda kendisinin de ölümcül virüse yakalandığı konuşulan Papa Francis, Vatikan'dan ayrılarak koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle boş olan Roma sokaklarını gezdi. Bu sırada özellikle Katolik Hristiyanlar için önemli olan St. Mary Major Bazilikası ile Corso'daki San Marcello Kilisesi'ne gitti.

PAPA, KORONAVİRÜS SALGINI İÇİN DUA ETTİ

Vatikan resmi medya sitesinde yer alan habere göre Papa Francis koronavirüs salgınına karşı dua etmek için Vatikan'dan ayrıldı. Karantina sebebiyle boş olan Roma caddelerinde yürüyerek Katolik Hristiyanlar için önemli iki haç yeri olan St. Mary Major Bazilikası ile Corso'daki San Marcello Kilisesi'ne gitti. Papa, burada salgın için dua ettikten sonra gezisini bitirdi.

Papa Francis, karantinaya alınan Roma'ya giderek koronavirüs salgını için dua etti

NE OLMUŞTU?

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri de İtalya oldu. Ülke, virüs sebebiyle karantina altına alınırken; burada yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi.

Papa Francis, karantinaya alınan Roma\'ya giderek koronavirüs salgını için dua etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa Francis, karantinaya alınan Roma'ya giderek koronavirüs salgını için dua etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement