Patnos'ta Kasaplar Yeni Çarşılarını Beğenmedi - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Kasaplar Yeni Çarşılarını Beğenmedi

Ağrı'nın Patnos İlçe Belediye Başkanlığı Tarafından Kasaplar İçin Yaptırılan 32 İş Yerinin Bulunduğu Çarşı, Kasapları Memnun Etmedi.

03.02.2007 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos İlçe Belediye Başkanlığı tarafından kasaplar için yaptırılan 32 iş yerinin bulunduğu çarşı, kasapları memnun etmedi.

Erciş karayolu üzerinde bulunan iş yerlerine kısa sürede taşınarak çalışmaya başlayan kasaplar, su ve elektrilerinin olmaması nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Büyük umutlarla bu çarşıya geldiklerini, ancak iş yapamadıklarını belirten Kadri Yılmaz adlı kasap, çarşıyı at arabacılar ile birlikte kullandıklarını söyledi. Elektrik ve sularının olmaması nedeni ile tüm kasapların büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Yılmaz, "Belediye bizi buraya gönderdikten sonra işlerimiz daha kötü oldu. Eskiden şehir merkezindeyken işlerimiz daha iyiydi. Burada elektrik yok, suyumuz, tahliye kanalımız yok. Bu kadar sorunla birlikte bir de at arabacıların bu çarşı içinde bulunması işlerimizi iyice durgunlaştırıyor. İş yerlerimize müşteri gelmiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz'' dedi.

Kasapların şehir içinde çok kötü bir görüntü oluşturduklarını bu nedenle böyle bir çarşı yaptıklarını belirten Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın ise su ve elektrik olmadığı iddialarının kasaplardan kaynaklandığını söyledi. Amaçlarının temiz ve hijyenik bir Patnos oluşturmak olduğunu belirten Taşkın, "Burada bulunan esnaflarımızın Tedaş'a borçlarının bulunması nedeni ile yeni abone yapılmıyor. Borçların kapanması halinde Tedaş hemen yeni bir trafo kurarak çarşıya elektrik verecektir. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Belediye olarak hem kentteki görsel görüntüyü bozan herhangi bir neden varsa önüne geçmek, hem de olabilecek kaçak kesimin önüne geçmek için bu çarşıyı kasap esnafımıza yaptırdık'' dedi.

(AG-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Kasaplar Yeni Çarşılarını Beğenmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement