Patron Kaçtı, İşçiler Ortada Kaldı - Son Dakika
Güncel

Patron Kaçtı, İşçiler Ortada Kaldı

Patron Kaçtı, İşçiler Ortada Kaldı

İşçilerini ücretsiz izne çıkardıktan sonra makinelerle dikime hazır kumaşları TIR'lara yükleyerek ortadan kayboldu.

12.08.2011 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de tekstil fabrikasının patronları, işçilerini ücretsiz izne çıkardıktan sonra makinelerle dikime hazır kumaşları TIR'lara yükleyerek ortadan kayboldu. İki aydır ücret alamayan işçiler ise ortada kaldıklarını belirterek Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulundu.

Mülkü Hüseyin Sezer'e ait Sazlıdere Köyü yakınlarındaki fabrikayı kiralayan şirket, 110 işçi ile 7 ay önce faaliyete başladı. Son bir ay içerisinde 40 işçiyi işten çıkaran işveren çalışan 70 işçiyi 6 Ağustos'ta 20 günlüğüne ücretsiz izne çıkardı. İddiaya göre, işveren tüm işçilerin izinli olduğu dün işyerinde bulunan makinelerle dikime hazır kumaşları TIR'lara yükleyerek fabrikayı boşalttı.

Bunu fark eden işçiler fabrikaya geldi ve TIR'ların fabrikadan çıkışlarını engellemek istedi. İhbar üzerine fabrikaya gelen Jandarma ekipleri işçilere TIR'ları engellemenin yasal olmadığını söyleyince, TIR'lar fabrikadan çıkarak İstanbul'a gitti.

İçeride iki aylık alacaklarını ve mesai ücretlerini olduğunu öne süren fabrika işçileri de jandarmaya şikayette bulundu. Dün ifadeleri alınan işçiler bugün Edirne Adliyesi'ne gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İşçilerden Heves Okumuş kendilerini izne çıkaran patronlarının işçileri ortada bıraktığını ve ücretlerini ödeyeceklerini söyleyerek boş kağıda imza attırdıklarını öne sürdü. Okumuş, "Bizi aldattılar, paramızı vermediler. İzne çıkardılar bizi, 25'inde gelip işe başlayacaksınız. Çıkanların da 17'sinde ücretleri ödenecek dediler. Fakat akşam TIR'lara eşyaları yüklediler götürdüler" dedi.

AYNI YERDE İKİNCİ ŞOK

Aynı fabrikada 2009 yılında o zamanki patron gece bekçisini çarşıya bira almaya gönderdikten sonra işyerinde bulunan makinelerle dikime hazır kumaşları kamyonlara yükleyerek ortadan kaybolmuştu.

Beş aydır asgari ücret olan paralarını almayan ve sabah işe geldiklerinde patronlarının kaçtığını öğrenen 63 işçi ise ortaya kalmıştı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patron Kaçtı, İşçiler Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement