Pazaryeri'nde "14 Altın Kural" Semineri - Son Dakika
Güncel

Pazaryeri'nde "14 Altın Kural" Semineri

Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Anaokulu iş birliğinde okul öncesinde çocuk güvenliğin "14 altın kural" semineri düzenlendi.

18.01.2016 13:39

Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Anaokulu iş birliğinde okul öncesinde çocuk güvenliğin "14 altın kural" semineri düzenlendi.

Eğitimci Sedat Büyük, Pazaryeri Anaokulu'nda, Okul Müdürü Fevziye Kayıhan ve veliler 0-18 yaş aile eğitimi usta öğreticisi Zeynep Karasu'nun katıldığı seminerde, okul öncesinde çocukların güvenliğini sağlamak için 14 altın kuralın neler olduğunu ve veliler tarafından çocuklara nasıl öğretilmesi gerektiğini anlattı.

Çocuklarda ilk aranan özelliğin öz güven olduğunu anlatan Büyük, şöyle konuştu:

"Karşılıksız sevgi, tutarlı ve kararlı olmak, sevdiğini ve değer verdiğini hissettirmek, güven ve sorumluluk vermek, çözüm yolları önermek ve oyun için zaman tanımak. Çocuklara fırsat verilmeli ve böylece farklı düşünmelerinin önü açılmalıdır. Kendisine soru sorulduğunda farklı cevaplar veren öğrenciler çok önemlidir. Bu öğrencilerin dikkatli takip edilmesi ve geliştirilmesi gerekir. Okul öncesi çocukların altın çağıdır. Çocukların bu çağlarda iyi yetiştirilmesi için öğretmenlere, annelere ve babalara çok büyük görevler düşmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pazaryeri'nde '14 Altın Kural' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement