Pazaryolu'nda Kitap Fuar Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Pazaryolu'nda Kitap Fuar Düzenlendi

Pazaryolu\'nda Kitap Fuar Düzenlendi

Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi'nin destekleriyle organize edilen "Seç Oku, Al Oku" projesi kapsamında ilçede kitap fuarı açıldı.
75.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ve 3 gün süren kitap fuarının açılışına İlçe...

21.11.2013 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi'nin destekleriyle organize edilen "Seç Oku, Al Oku" projesi kapsamında ilçede kitap fuarı açıldı.

75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ve 3 gün süren kitap fuarının açılışına İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi ve eşi Gökçe Terzi, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İlçe Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Kamu Kurumlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

19-21 Kasın 2013 tarihleri arasında açık kalan fuara ilgi büyük oldu. 22 yayınevine ait yaklaşık 5 bin 200 çeşit ve 30 bin adet kitabın yer aldığı kitap fuarından, ilçe merkezi ve köylerinde öğrenim gören tüm öğrencilerin yararlanabilmesi farklı bir yöntem geliştirildi. Proje kapsamında yaklaşık 1 ay önce tüm öğrencilere kumbara dağıtıldı. Böylece öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri paralarla istedikleri kitapları alarak, kendilerini daha mutlu hissettiler. Kumbaralarında az para biriktiren öğrencilere ise istedikleri kitapları alabilmeleri için Kaymakamlık tarafından maddi destek sağlandı.

Öğrencilerin kitaplarla buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Açılış esnasında konuşan Kaymakam Terzi, Proje Kapsamında fuar öncesi öğrencilere dağıtılan kumbaralara değinerek, öğrencilere tasarruf alışkanlığı kazandırma, eğitim için birikim yapma ve yapılan birikimlerin kendileri için en doğru yönde harcanmasını amaçladıklarını söyledi.

Kaymakam Terzi İlçede yapılacak bu tür etkinliklerin, öğrencilerin ve ilçede yaşayanların okumaya olan ilgisinin arttıracağını da ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazaryolu'nda Kitap Fuar Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement