Pençe-2013 Tatbikatında Gece ve Gündüz Atışları Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Pençe-2013 Tatbikatında Gece ve Gündüz Atışları Yapıldı

Pençe-2013 Tatbikatında Gece ve Gündüz Atışları Yapıldı

Konya'da gerçekleştirilen Pençe-2013 Tatbikatı'nda gerçek mühimmat atışlarını Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları birlikte izledi.

28.06.2013 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da gerçekleştirilen Pençe-2013 Tatbikatı'nda gerçek mühimmat atışlarını Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları birlikte izledi. Tatbikatta ilk defa TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve 27 kilometre menzile sahip olan Hassas Güdüm Kiti de kullanıldı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 21 Haziran'da başlayan Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapılan Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ile IŞIK 13/1 Tatbikatı gerçek mühimmat atışları ile devam etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu Konya'nın kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan tatbikat atış sahasına helikopterle geldi. Seçkin gözlemcilerin katıldığı Pençe-2013 gerçek mühimmat atışları öncesinde Genelkurmay Başkanı Özel'e mühimmatlarla ilgili bilgi verildi.

Genelkurmay Başkanı Özel ve kuvvet komutanları atış kulesine çıkarak 3. Ana Jet Üst Komutanlığı'ndan havalanan F-16 ve F-4 savaş uçaklarından atılan GBU-10, AGM-65G, JDAM, MK-82/83/84 adlı mühimmatlarla 9 hedefin vurulmasını izledi. Atışlarda aynı zamanda TÜBİTAK tarafından milli olarak geliştirilen 27 kilometre menzile sahip INS/GPS güdümlü, MK-84 Harp Başlığı Hassas Güdüm Kiti (HGK) ile SAM sistemleri uçak sığınakları, cephanelikler sanayi tesisleri ve mühimmat depolarına atılarak ilk kez denendi. Hassas Güdüm Kiti'nin başarılı olduğu vurgulandı. Tatbikatta gece ve gündüz atışları yapıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pençe-2013 Tatbikatında Gece ve Gündüz Atışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement