Pera Müzesi'nde Uluslararası Sempozyum - Son Dakika
Güncel

Pera Müzesi'nde Uluslararası Sempozyum

Pera Müzesi\'nde Uluslararası Sempozyum

Pera Müzesi Oditoryumu'nda "Paleolitik Şamanlardan Yedi Uyurlara Mağaralarda Kültürel Yaşam" adlı sempozyum düzenleniyor.

10.01.2012 13:58

PALEOLİTİK ŞAMANLARDAN YEDİ UYURLARA MAĞARALARDA KÜLTÜREL YAŞAM

18-21 Ocak 2012

Pera Müzesi Oditoryumu

Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World, Brown University

işbirliğiyle

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World, Brown University işbirliğiyle 18-21 Ocak 2012 tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu'nda "Paleolitik Şamanlardan Yedi Uyurlara Mağaralarda Kültürel Yaşam" adlı sempozyum düzenliyor.

Uluslararası sempozyum, mağaralardaki kültürel yaşamı incelemek üzere farklı disiplinlerden bilim adamlarını biraraya getiriyor ve tarih boyunca toplumların mağaraları nasıl algıladıkları ve kullandıklarına dair kültürler arası yeni bakış açıları sunmayı hedefliyor. Paleolitik kaya sanatından, Minosluların, Mayaların kutsal mağaralarına, Yedi Uyurlar kültünden, Türkiye'de varlığı bilinmeyen Budist tapınak mağaralarına uzanan geniş bir tarihi ve coğrafi kapsamda ele alınacak konu etrafında, jeolojik, çevresel, mağarabilimsel veriler ile sözlü tarih anlatımları, etnografik, tarihsel kayıtlar ve görsel betimler birlikte değerlendirilecek.

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Sempozyum dili İngilizce'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Müzesi'nde Uluslararası Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement