Pera Müzesi'ndeki Serginin Son Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Pera Müzesi'ndeki Serginin Son Günleri

Pera Müzesi\'ndeki Serginin Son Günleri

"Suretin Sireti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisini görmek için son günler.

21.12.2011 16:04

3 Kasım 2011'de Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde ziyarete açılan ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın farklı kuşaklardan sanatçıların resim, heykel, desen/ çizim, baskı, yerleştirme gibi modern/ çağdaş yapıtlarından oluşan Sanat Koleksiyonu'ndan, özel bir seçki olan "Suretin Sireti: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisini görmek için son günler.

Pera Müzesi'nin iki katında yer alan "Suretin Sireti: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisi, 36 usta sanatçının 60 yapıtıyla Türk sanatının 1950'lerden 2000'lere uzanan serüvenine ışık tutuyor. Aralarında Fikret Muallâ, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Zeki Faik İzer, Tiraje Dikmen, Yüksel Arslan, Komet, Ömer Uluç, Adnan Çoker, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay gibi pek çok usta sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü sanat tarihçisi Zeynep Yasa-Yaman üstleniyor.

Açıldığı günden bu yana, izleyicilerin ilgiyle izlediği "Suretin Sireti: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisi

31 Aralık 2011 Cumartesi akşamına kadar Pera Müzesi'nde ziyarete açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pera Müzesi'ndeki Serginin Son Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement