Pınar Selek'in Babası: 'Pınar Türkiye'ye Gelebililir' - Son Dakika
Güncel

Pınar Selek'in Babası: 'Pınar Türkiye'ye Gelebililir'

Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin 16 yıldır devam eden davada, müebbet hapis cezasıyla yargılanan Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

03.10.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümüne ve 127 kişinin yaralanmasına yol açan patlamanın 16 yıldır süren davası Yargıtay’ın bozmasının ardından 4’üncü kez görülmeye başlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilip hakkında yakalama kararı çıkarılan Pınar Selek katılmazken, Selek’i avukat babası Alp Selek ve kız kardeşi Seyda Selek’in de olduğu avukatları temsil etti.

Duruşmada Selek’in avukatlarından Ayhan Erdoğan, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasıyla beraber hükümle beraber yakalama kararının kaldırılmasını talep ederek yakalama kararı çıkarılmasının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca, İnterpol’ün çıkartılan yakalama emrini, siyasi olduğu düşüncesiyle reddettiğine dair belgeyi de mahkemeye sundu.

Selek’in avukatlarından Akın Atalay ise daha önce mahkemenin 3 kez beraat kararı vermesine rağmen son celse heyet değişikliği ve mahkeme başkanının raporlu olması nedeniyle duruşmaya çıkan heyetin diren kararından vazgeçtiğini söyledi.

Duruşma savcısı, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasına ve Pınar Selek hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verilmesini talep ederken mahkeme ise suçun vasıf ve mahiyeti, Yargıtay’ın bozma ilamı, mevcut delil durumu göz önüne alınarak kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına hükmetti. Mahkeme savcının mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“PINAR TÜRKİYE’YE GELEBİLİR”

Duruşmadan çıkan baba Alp Selek verilen kararı sevinçle karşıladı. Baba Selek duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün 16 yılı geçen bir duruşmaya girdik. Yeni bir heyet vardı. Bu heyet Yargıtay’ın kararına uydu. Bundan sonra savcı esas hakkında bir mütalaa verecek. İnterpol Pınar’ı yakalama kararını ciddi bulmadı. Biz de mahkemeden istedik yakalama kararının kaldırılmasını . Mahkemede yakalama iznini kaldırdı. Dosya çok açık. O kadar açık ki zannediyorum bu mahkeme heyetinin de beraat kararı vermesi gerekir” dedi.

Bir gazetecinin, “Pınar Türkiye’ye geri dönecek mi?’’ sorusuna ise Baba Selek, “Gelebilir. Ama onun yurt dışında bilimsel çalışmaları var. İşleri biterse gelir’ ’şeklinde yanıt verdi.

Avukat Ayhan Erdoğan ise yaptığı açıklamada daha önce 3 kez beraat kararı verildiğini ancak anlayamadıkları bir şekilde kararın Yargıtay tarafından bozulduğuna değinerek, “Son yargılamada Pınar için beraat kararı çıkacağına inanıyoruz’’ dedi.

Pınar Selek\'in Babası: \'Pınar Türkiye\'ye Gelebililir\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pınar Selek'in Babası: 'Pınar Türkiye'ye Gelebililir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement