Polimeks'ten Çimento Fabrikası - Son Dakika
Güncel

Polimeks'ten Çimento Fabrikası

Polimeks\'ten Çimento Fabrikası

Polimeks'ten 1.000.000 ton kapasiteli "anahtar teslim" çimento fabrikası.

18.02.2013 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polimeks, Türkmenistan'ın yılda 1.000.000 ton kapasiteli Lebap Çimento Fabrikası'nın kuruluşunu tamamlayarak, Türkmenistan devletine devretti. 14 Şubat 2013'te Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in katılımıyla açılışı yapılan Lebap Çimento Fabrikası, Türkmenistan'ın AfganistanÖzbekistan sınırlarına 30km mesafede, anahtar teslimi modern bir tesis olarak inşa edildi. 205.000.000 Euro bedelli projenin teslimi 24 ayda gerçekleşti. Polimeks, daha önce de Türkmenistan'ın Balkanabat eyaletindeki Jebel Çimento Fabrikası'nı da inşa etmişti. Her iki fabrika Türkmenistan'ın en yüksek kapasiteli çimento fabrikası olma özelliği taşıyor.

Anahtar teslim proje 600 bin m2 alana inşa edildi

Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, toplam 600 bin m2 alana inşa edilen Lebap Çimento Fabrikası'nın yapımında Polimeks'in "anahtar teslim" mantığında çalışarak tüm araştırma, fizibilite, mühendislik, proje, imalat, tedarik, montaj, uygulama, test ve devreye alma süreçlerini üstlendiğine dikkat çekti. Tabanca, "Tesisin kuruluş aşamasında, bölgede hammadde ön araştırmaları yapılarak, bölge altyapısı ve coğrafi konumuna göre uygun yer seçimi çalışmaları bizzat Polimeks tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca istenen kapasiteye uygun gerekli tüm ekipmanlar da tarafımızca seçildi" dedi.

Fabrikaya ilişkin ayrıcalıklı özelliklerinden de bahseden Tabanca, "Kurulan prosesin ekipman ve teknolojileri dünyanın konusunda önde gelen firmalarının ( Siemens, Polysius, FLS, Ibau, Aumund, Flender, vb) ürünleri olup, tesis tam otomasyonla çalışıyor. Fabrika, farklı tipte ve sınıfta çimento üretimi yapabiliyor. Tesisin kontrol ve yönetimi için içerisinde kumanda merkezi ve tam donanımlı laboratuvarları barındıran bir Proses Yönetim Binası yapıldı. Ayrıca tesiste genel müdürlük binası, yemekhane binası, personele yönelik tesisler ve lojmanlar ile spor alanları da yer alıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Polimeks'ten Çimento Fabrikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement