Polonya'da Ağır Noel Bilançosu: 42 Ölü - Son Dakika
3. Sayfa

Polonya'da Ağır Noel Bilançosu: 42 Ölü

Polonya\'da Ağır Noel Bilançosu: 42 Ölü

Polonya’da hafta sonuyla bağlanan Noel tatilinde yaşanan trafik kazalarında 42 kişi hayatını kaybetti, 447 kişi yaralandı.

27.12.2017 15:35

Polonya'da hafta sonuyla bağlanan Noel tatilinde yaşanan trafik kazalarında 42 kişi hayatını kaybetti, 447 kişi yaralandı. 373 kazanın meydana geldiği ülke genelinde 883 sarhoş sürücü de yakalandı.

Polonya Emniyet Genel Müdürlüğü, 22-26 Aralık tarihleri arasındaki 4 günlük Noel tatili raporunu açıkladı. Tatil boyunca her gün 10 bin polisin yollarda görev yaptığı belirtilen açıklamada, yapılan tüm uyarılara rağmen trafik kazalarının önüne geçilemediği belirtildi. Buna göre ülke çapında 373 kaza meydana geldi, 42 kişi yaşamını yitirdi, 447 kişi de yaralandı. Yapılan kontrollerde ise 883 sarhoş sürücü yakalandı. Kazalarda hayatını kaybedenlerin çoğunu yayaların oluşturduğu belirtilen açıklamada, yayalardan özellikle şehirlerarası yollarda ve kırsal yerleşim yerlerinde sürücüler tarafından fark edilebilmeleri için fosforlu bant ve benzeri türden ışığı yansıtıcı aksesuarlar taşımaları istendi. Önceki Noel tatiline nazaran trafik kazalarına 254 daha az kurban verildiği belirtilen açıklamada, söz konusu düşüşün ise otoyol altyapısındaki gelişmelerle paralel olduğu belirtildi.

Polonya'nın Noel tatili boyunca mücadele ettiği diğer konu ise yangınlar oldu. İtfaiye Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tatil boyunca ülke genelinde itfaiyecilerin 3 bin olaya müdahalede bulunduğu belirtildi. Şiddetli rüzgarın devirdiği ağaçlar nedeniyle uçan çatılar, ağaçların altında ezilen arabalar, devrilen elektrik direkleri, yağış nedeniyle su basan evlerde yağmur suyunun tahliyesi gibi çok sayıda çağrıya giden Polonya itfaiyesi 729 yangın vakasına da müdahale etti. Yangınlar sonucu 10 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı. - VARŞOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Polonya'da Ağır Noel Bilançosu: 42 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement