Prof. Bahçeci Yanıtlıyor: Tüp Tıkanıklığı Nedir? Tüpleri Tıkalı Olan Kadınlar Hamile Kalabilir mi? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Prof. Bahçeci Yanıtlıyor: Tüp Tıkanıklığı Nedir? Tüpleri Tıkalı Olan Kadınlar Hamile Kalabilir mi?

Tüp tıkanıklığı sebebiyle hamile kalınamaması durumunda yapılacakları anlatan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci tüp bebek yönteminin aslında 1970'lerin sonunda tüpleri tıkalı hastaların hamile kalmasını sağlamak için ortaya çıktığını anlattı.

28.09.2018 14:59
İlandır

Tüp Tıkanıklığı Sebepleri Nelerdir?

Birçok değişik faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilen tüp tıkanıklığı en çok batın içinde gerçekleşen ameliyatlar sonrasında, belli başlı bazı hastalıklar ve geçirilen enfeksiyonlar sonucunda tüpler tıkanabilir. Bu tıkanıklıklar ve yapışıklıklarda tüp bebek yöntemine başvurmadan önce tüplerin onarılması mümkün olabilir.

Tıkalı Tüpler Nasıl Tedavi Edilir?

Tüp bebeğin henüz yaygınlaşmadı dönemde tüp tıkanıklığının mikro cerrahiyle açılmaya çalışılması yaygınlaşmıştı. Büyük ustalıkla yapılmasına rağmen bu tür ameliyatların gebelikle sonuçlanma şansı düşük seviyelerdeydi. Sonraki yıllarda tüp bebek yöntemiyle bu tür hastaların hamile kalması sağlanmaya başladı. Ancak içi sıvı dolu, hasar görmüş tüpler söz konusu olduğunda kadının hamile kalma şansı tüp bebek yapılmasına rağmen düşük seyrediyordu.

Bütün bu bilgiler ışığında tüpleri tıkalı olan kadınların da gebe kalabileceğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci tüp bebek tekniklerinin bugün geldiği seviyeden bahsediyor ve bu tür hastalarda nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğini anlatıyor.

Prof. Bahçeci Yanıtlıyor: Tüp Tıkanıklığı Nedir? Tüpleri Tıkalı Olan Kadınlar Hamile Kalabilir mi?

Son Dakika Advertorial Sondakika Prof. Bahçeci Yanıtlıyor: Tüp Tıkanıklığı Nedir? Tüpleri Tıkalı Olan Kadınlar Hamile Kalabilir mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement