Protestocu 3 Öğrenci Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Protestocu 3 Öğrenci Serbest Bırakıldı

Protestocu 3 Öğrenci Serbest Bırakıldı

Erdoğan'ın Dolmabahçe'de Rektörlerle Buluşmasını Protesto Etmek İsteyen Öğrencilerden Gözaltına Alınan 3 Öğrenci Serbest Bırakıldı

05.12.2010 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrencilerden gözaltına alınan ve ardından savcının tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 3 öğrenci serbest bırakıldı.

Emre Öztürk, Didem Arda, Aziz Güler adlı öğrenciler Beyoğlu Adliyesi'nde nöbetçi savcı Mustafa Erol tarafından sorgulandı. Üç öğrenci görevli memura mukavemet ve darp, etkili eylem ve gösteri, yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan 3 öğrenci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öğrencileri adliye çıkışı sırasında Genç-Sen üyesi bir grup karşıladı. Genç-Sen üyeleri arkadaşlarını alkışlarla ve 'Yök kalkacak polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecekö sloganlarıyla karşıladılar. Serbest bırakılan gençler basın mensuplarına açıklamada bulundu.

'POLİS HINCINI ÇIKARIRCASINA SALDIRIP DÖVDÜ"

24 saat gözaltında tutulduktan sonra mahkemeye sevk edildiklerini belirten Emre Öztürk 'Televizyonlarda halkımız ve biz ibret dolu görüntüleri izledik.

Başbakan ve Rektörler içeride, YÖK ve demokrasiyi tartışıyorlardı. Ama dışarıda taleplerini iletmek isteyen öğrencileri polis hıncını çıkartırcasına saldırarak dövdü. Bir polis yaralanmış, bunu bizden bilmesinler. Öğrencilere saldırdıkları her durumda böyle olacaktır. YÖK'ün ve üniversitelerin nasıl olacağını biz öğrenciler söyleyecek" dedi.

Demokratik haklarını kullandıklarını ifade eden Didem Arda da 'Görüşme yapılırken hiçbir öğrenci temsilcisinin orada olmaması kabul edilemez. Biz de bunu teşhir etmek için oradaydık. Polisin sert müdahalesi ile karşılaştık. Savcılığa götürülürken de parmak izim alınırken de yere yatırılarak darp edildim" ifadesini kullandı.

Aziz Güler ise 'Devlet her zamanki tutumunu bize sergiledi. Devlet orantısız güç kullanarak, üniversite öğrencilerinden korktuğunu göstermiştir. Bizden korkuyorlar ve korktukları için saldırıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Protestocu 3 Öğrenci Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement