Protez Kolu Takılan Liseli Serhat, 'artık Kalem Tutabileceğim' - Son Dakika
Güncel

Protez Kolu Takılan Liseli Serhat, 'artık Kalem Tutabileceğim'

Protez Kolu Takılan Liseli Serhat, \'artık Kalem Tutabileceğim\'

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Yeşilköy'de yaşayan ailesine yardım etmek için tarlada çalıştığı sırada sağ kolunu silaj makinesine kaptıran lise öğrencisi 18 yaşındaki Serhat Erfidan, Muğla Valisi Fatih Şahin'in girişimiyle protez koluna kavuştu.

02.01.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Yeşilköy'de yaşayan ailesine yardım etmek için tarlada çalıştığı sırada sağ kolunu silaj makinesine kaptıran lise öğrencisi 18 yaşındaki Serhat Erfidan, Muğla Valisi Fatih Şahin'in girişimiyle protez koluna kavuştu. Başarılı bir ameliyatla takılan protez koluyla kalem tutabilecek olan Erfidan, Vali Şahin'i ziyaret edip teşekkür etti.

Muğla İmam Hatip Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Serhat Erfidan, 2010 yılında okulun kapanmasının ardından yaz tatilinde Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Yeşilköy'de yaşayan ailesinin yanına gitti. Ailesine yardım etmek için tarlada çalışan liseli Serhat, sağ kolunu mısır silaj makinesine kaptırdı. Hastaneye kaldırılan talihsiz genç kolunu kaybetti ve tedavisi nedeniyle okuluna devam edemedi. Ailenin maddi sıkıntı çektiğini öğrenen Vali Fatih Şahin, Erfidan'ın eğitime devam edebilmesi için protez kol takılmasını sağlamak üzere girişimde bulundu. Yaklaşık 54 bin lira değerindeki protez kolun 30 bin lirasını Valilik bünyesindeki Muğla El Sanatları (MELSA), 24 bin lirasını da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşıladı.

VALİ'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İzmir'deki bir hastanede geçen Çarşamba günü yapılan başarılı bir ameliyatla liseli Erfidan, protez koluna kavuştu. Tedavisinin tamamlanmasının ardından okula devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşayan Erfidan ve dedesi aynı zamanda da Yeşilköy Köy'ü Muhtarı Kamil Erfidan, bugün Vali Şahin'i makamında ziyaret etti. Vali Şahin, "Bizim için sosyal konular ertelenemez. Kardeşimizin yaşadığı talihsiz olay, hepimizin başına gelebilir. Kendisinin rahat edebileceği ve ihtiyaçlarını karşılayacağı bir düzeyde protez kol aldık. MELSA'nın sosyal sorumluluk projeleri var. 150 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. 2 engellimize akülü tekerlekli sandalye aldık. Görme engelli bir Gazimize okuma aracı aldık. Bunlar bizim görevimiz. Gencimiz bizim kanatlarımız altında. Hiçbir zaman moralini bozmadan hayata tutunması gerekiyor. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

"ALDIĞIM EN GÜZEL HEDİYE"

Büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Serhat Erfidan, "Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Protez kolu ilk zamanlar kullanamıyordum. Yavaş yavaş alışmaya başladım. Sağ kolum olmadığı için çok üzülüyordum. Sayın Valimiz yüzümü güldürdü. Artık kalem tutabileceğim ve aldığım en güzel hediye" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Protez Kolu Takılan Liseli Serhat, 'artık Kalem Tutabileceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement