Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyonu Yeni Objelerle Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyonu Yeni Objelerle Büyüyor

Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyonu Yeni Objelerle Büyüyor

Müzenin kalıcı koleksiyonuna eklenen ve birbirinden enteresan hikâyelere sahip objeleri 22 Kasım'dan itibaren tüm müze ziyaretçileri görebilecek.

23.11.2017 11:40  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, Savarona yatına ait filika, Greenwald buhar makinesi, Maid of Honour amiral teknesi, Union Pasifik demiryolu lokomotif modeli 'Big Boy', MG A Model ve Marshall buharlı yol silindirinin de bulunduğu 6 yeni objeyi koleksiyonuna ekledi.

Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonuna altı farklı obje daha ekledi. Rahmi M. Koç'un ev sahipliğinde gerçekleşen davette, buharlı yol silindirinden Atatürk'e ait Savarona yatının filikasına kadar birbirinden farklı objelerin hikâyeleri de paylaşıldı. Müzenin kalıcı koleksiyonuna eklenen objeler şöyle: 'Marshall buharlı yol silindiri, I.&E. Greenwald buhar makinesi, M/Y Savarona yatına ait filika, Union Pasifik demiryolu lokomotif modeli 'Big Boy', Maid of Honour amiral teknesi ve MG A Model.'

Müze tarihinde ilk kez tarihsel önemi büyük objeleri aynı anda koleksiyona kattıklarını belirten Rahmi M. Koç, "Bu gece beşi doğal ölçüsünde biri de ağır hizmet tipi altı modeli koleksiyonumuza katıyoruz. Bu modellerin tümü müzenin atölyesinde restore edilip orijinal hallerine geri döndürüldüler. Farklı ülkelerden gelen bu modellerin Rahmi M. Koç Müzesi'ne bağışlanmalarında ve ödünç verilmelerinde kadim dostlarım çok önemli roller oynadılar. Müzemizin koleksiyonu ile gurur diyoruz ve rahatça söyleyebilirim ki, Rahmi M. Koç Müzesi ile dünyada eş değer olan tek müzeler İngiltere'deki Bilim ve Ulusal Demiryolları Müzeleri ile Almanya'daki Almanya Müzesi'dir." dedi.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyonu Yeni Objelerle Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement