Rapor: "GKRY'de tecavüz mağdurları için destek tesisine ihtiyaç duyuluyor" - Son Dakika
Güncel

Rapor: "GKRY'de tecavüz mağdurları için destek tesisine ihtiyaç duyuluyor"

Rapor: "GKRY\'de tecavüz mağdurları için destek tesisine ihtiyaç duyuluyor"

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan raporda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) cinsel şiddet ve tecavüz mağdurlarına kapsamlı destek sunan bir tesise ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

23.11.2022 16:09  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan raporda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) cinsel şiddet ve tecavüz mağdurlarına kapsamlı destek sunan bir tesise ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin denetim organı GREVIO'nun raporunda, GKRY makamlarının konuyla ilgili verileri "eksik" ve "tutarsız" olarak nitelendirilerek yetkililerin söz konusu olaylara yaklaşımının, durum tespitini son derece zorlaştırdığı belirtildi.

GKRY'de geçen yıl kadınlara yönelik farklı şiddet biçimlerini ve çevrim içi tacizi suç sayan, tecavüzün tanımını genişleten ve aile içi şiddet mağdurları için kriz merkezi kurulmasını öngören bir yasa çıkarıldığına işaret edilerek kadına şiddet ve tecavüz mağdurları konusunda eksikliklere temas edildi.

Şiddet olayları için "merkezi veri tabanı" kurulmalı

GKRY'de cinsel şiddet ve tecavüz mağdurlarına kapsamlı destek sunan bir tesise ihtiyaç duyulduğu bildirilerek sorunla daha etkin başa çıkılması için kadına yönelik şiddet olayları için merkezi bir veri tabanı kurulması gerektiği vurgulandı.

Kadına yönelik şiddet olaylarının ve polisin eylemsizliğinin kayıt altına alınmamasına neden olan "önyargılar ve ataerkil tutumların" altı çizildi.

Bazı vakalarda, aile içi ve cinsel şiddet mağduru kadınlara karşı "cinsiyetçi ve kadın düşmanı tutumlar" sergiledikleri bildirilen savcı ve hakimlerin eğitim eksikliğinden endişe duyulduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rapor: 'GKRY'de tecavüz mağdurları için destek tesisine ihtiyaç duyuluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement