Rektör Dalgın, 3 Yıllık Planı Anlattı - Son Dakika
Yerel

Rektör Dalgın, 3 Yıllık Planı Anlattı

Rektör Dalgın, 3 Yıllık Planı Anlattı

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında ‘Sinop Üniversitesi 2016-2019 Eylem Planı’nı basın mensuplarıyla paylaştı.

26.03.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında 'Sinop Üniversitesi 2016-2019 Eylem Planı'nı basın mensuplarıyla paylaştı.

Basın mensupları ve Sinop Üniversitesi'nin idari kadrosunun katıldığı kahvaltıda Rektör Dalgın, 2016-2019 yılları içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve idari işler hakkında bilgi verdi. Yapılacak işin planlamasını yapmanın yarı yarıya o işi başarmak olduğunu belirten Dalgın, "Yapılacak işin planlamasını yapmak yarı yarıya o işi başarmak olsa gerek. Bu düşünceyle Sinop Üniversitesi yönetimi olarak 2016-2019 arasında yapacaklarımızı planlayarak bir eylem planı ortaya koymayı düşündük. Bu eylem planı Üniversitemizin bütün birimleri ve personelinin görüş ve önerileri ışığında hazırlanmıştır. Katkı veren herkese burada teşekkür ediyor, eylem planımızın uygulamaya geçirilebilmesinde de aynı katkıyı her bir personelimizden beklediğimi ifade etmek istiyorum. Üç yıllık eylem planımız; Sinop Üniversitesi'nin eğitim-öğretimdeki kemiyet ve keyfiyet açısından hedeflerini, alt yapı ve yatırım çalışmalarını, yeni açılacak bölüm ve programları, sayısal gelişimdeki hedeflerimizi, üniversitemizin yurt içi ve dışındaki tanınırlığının artması için yapılacakları, yörenin sosyokültürel hayatına katkı sağlayacak süreli ve dönemsel bilimsel ve kültürel etkinlikleri, genelde bölge ekonomisine, özelde ise Sinop'un turizmine, tarımına, balıkçılığına ve sanayisine yapılabilecek katkılardaki hedeflerimizi göstermektedir. Üç yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarımız genel olarak ülkemiz ve milletimiz özelde ise Sinop Üniversitesi ve bu şehrin geleceği içindir. Üniversite yönetimi olarak beklentimiz, özellikle görev süremiz sonrasında hayırla yad edilmektir. Eylem planımızın gerçekleşmesinde her zaman yanımızda olacaklarına, katkı ve himayelerini esirgemeyeceklerine inandığım devlet büyüklerimize, siyasilerimize, bürokratlarımıza şimdiden şükran ve minnetlerimi arz ediyorum." dedi.

Rektör Dalgın, "İlahiyat fakültemiz bu yıl içerisinde yeni binasına taşınmış olacak. Eğitim fakültemiz ise 2018 yılı Mart ayında yeni binasında hizmet verecek. Mühendislik ve mimarlık fakülteleri 2017 yılında yapımı tamamlanacak binada eğitim vermeye devam edecek. Güzel sanatlar fakültemizin şehir merkezine taşınmasını arzu ediyoruz. Bu olmadığı takdirde boşaltılan eğitim fakültemiz binasına taşınacak. Spor bilimleri fakültemiz de fen edebiyat fakültesinin üst katına taşınarak orada faaliyet gösterecek. 500 öğrenci sayısı hedefliyoruz. Fakültelerimizde 2 bin 683, yüksekokullarımızda 546, meslek yüksekokullarında 3 bin 983, yüksek lisans yapan sayısı 319, doktora yapan 27, yabancı uyruklu 93 ve eğitim fakültesinde öğretmenlik formasyon eğitimi alan öğrenci sayımız 185. Toplam öğrencisi mevcudumuz 7 bin 836. Hedefimiz, üç yıl sonra söz konusu rakamı 16 bin 500 civarına yükseltmek" diye konuştu.

Toplantı sonunda Dalgın, "Üç yıl sonrasında Sinop Üniversitesi'nin bölgesinde tanınmış, yöresine katma değer üreten, bilim camiasında daha saygın, güçlü bir Üniversite olması için bütün personelimizin katkılarını bekliyor, Yüce Allah'ın himayesine sığınıyor ve Sinop kamuoyuna sağlık ve esenlikler diliyorum" sözleriyle konuşmasına son verdi.

Konuşma sonunda soru-cevap bölümü ve kahvaltı gerçekleştirildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Dalgın, 3 Yıllık Planı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement