Renault Takımları Formula 1'e Damgasını Vurdu - Son Dakika
Otomobil

Renault Takımları Formula 1'e Damgasını Vurdu

Renault Takımları Formula 1\'e Damgasını Vurdu

Formula 1 Bahreyn pistinde ilk dört sırayı Renault takımları aldı.

25.04.2012 14:56  Güncelleme: 14:54

Formula 1'de Renault motorlarıyla yarışan takımların gösterdiği performans, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Renault motorlarıyla yarışan son iki yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel'in galip geldiği Bahreyn Grand Prix'ini başarıyla tamamlayan diğer üç isim de Renault motoruyla yarışan takımlardan oluşuyor.

F1 sezonu, zorlu Çin pistinin ardından 21 Nisan'da gerçekleşen Bahreyn Grand Prix'iyle devam etti. Red Bull Racing'de Renault motorlarıyla yarışan Sebastian Vettel, yarışı yine Renault motorlarıyla yarışan Lotus F1 Team'den Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean'in 3,3 saniye önünde bitirerek bu yılki ilk zaferini kazandı. Mark Webber ise Red Bull Racing-Renault için dördüncülüğü elde ederek Renault'un F1 için geliştirdiği RS27 motorlarının ilk dört sırayı paylaşmasını sağladı.

Renault motorları, 1997 Lüksemburg Grand Prix'inde Jacques Villeneuve'ün (Williams-Renault) yarışı Jean Alesi (Benetton-Renault), Heinz-Harald Frentzen (Williams) ve Gerhard Berger'in (Benetton) önünde bitirmesinden bu yana ilk kez böyle bir başarıya imza atmış oldu. Sebastian Vettel, Red Bull Racing-Renault birlikteliği kapsamında 28'inci kez galip gelerek Renault'un F1'deki galibiyet sayısını 143'e ulaştırdı. Sebastian, artık şampiyonayı Lewis Hamilton ve Mark Webber'den devralarak önde sürdürecek.

Yarışta Caterham F1 Team ise Vitaly Petrov ile 16'ncı sırayı alırken henüz ilk turda lastiği patlayan Heikki Kovalainen 17'nci sırayı elde etti. Williams-Renault ortaklığındaki 150'nci yarışta, hem Bruno Senna hem de Pastor Maldonado emekliye ayrıldı. Bruno'nun yarışı mekanik bir sebeple 54'üncü turda sona erdi. Pastor ise 25'inci turda gövde hasarına neden olan bir lastik patlaması yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Renault Takımları Formula 1'e Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement