RTÜK'te "Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış Raporu" Ele Alındı - Son Dakika
Kültür Sanat

RTÜK'te "Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış Raporu" Ele Alındı

PWC Türkiye Eğlence ve Medya Sektörü Temsilcisi Çolakoğlu: "Türkiye'de alt segmentlerin hepsinde 2018'e kadar büyüme öngörüsü var"

03.12.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PWC Türkiye Eğlence ve Medya Sektörü Temsilcisi Murat Çolakoğlu, "Türkiye'de alt segmentlerin hepsinde 2018'e kadar büyüme öngörüsü var. Büyümenin büyük bir kısmının da dijital tarafta gerçekleşeceğini bekliyoruz" dedi.

Çolakoğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca düzenlenen RTÜK Toplantılarına konuk olarak, Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış Raporu'na (2014-2018) ilişkin bilgi verdi.

Kurumun bu araştırmalara 15 yıl önce başladığını bildiren Çolakoğlu, 54 ülkede ve televizyon, internet, video oyunları, dergi yayıncılığı, radyo gibi toplam 13 segmentte, tüketici ve reklam harcamalarından yola çıkarak önceki 5 yıllık verilerle 5 yıllık ileriye yönelik öngörüler oluşturduklarını anlattı.

Araştırmaya dahil edilen ülkeler arasında Türkiye'nin "yükselen ve yeni ülke" kategorisinde yer aldığını belirten Çolakoğlu, eğlence ve medya harcamalarındaki yüzde 50 büyüme oranıyla Türkiye'nin dünya ortalamasının üzerinde büyüme gösterdiğini söyledi.

Çolakoğlu, internet ve video oyunlarını diğer alanlardan daha hızlı büyüdüğüne de dikkati çekti.

Yaş ortalaması genç olan Türkiye'nin çok okuması ve teknolojiye daha çok sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çolakoğlu, "Ama dergi, kitap, gazete yayıncılığı gibi segmentlerde yüzde 4-7 civarlarında büyüme olsa da bu malesef çok yetersiz" diye konuştu.

"Türkiye'de alt segmentlerin hepsinde büyüme öngörüsü var" diyen Çolakoğlu, "Büyümenin büyük bir kısmının da dijital tarafta gerçekleşeceğini bekliyoruz ama piyasanın genelinin küçüklüğü nedeniyle ülkemizin ekonomisi ne kadar büyüse de rakamlar küçük. Tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve dijital ortamda satın alma alışkanlığının artırılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çolakoğlu daha sonra dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

-RTÜK Toplantıları kitaplaşacak

RTÜK Başkanı Davut Dursun da kurumun yaptığı araştırmalara göre, Türk toplumunun özellikle televizyonu bilgi edinmekten ziyade eğlence aracı olarak gördüğüne değinerek, Türkiye'deki eğlence ve medya sektörüne ilişkin araştırmaların önemini vurguladı.

Dursun,  39'uncusu gerçekleştirilen RTÜK toplantılarına ilişkin yayın hazırlıkları bulunduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki dönem 39 toplantıda ele alınan konular, yapılacak seçimle bir iki kitaplık bir yayına dönüştürülecek. Böylece toplantılar kalıcı bir nitelik kazanacak" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat RTÜK'te 'Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış Raporu' Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement