Rus Polisi İnguşetya'da 400 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirdi - Son Dakika
Dünya

Rus Polisi İnguşetya'da 400 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirdi

Rusya'nın güneyindeki İnguşetya Cumhuriyeti'nde, militanlara ait olduğu belirlenen 400 kilogramlık patlayıcı ele geçirildi.

21.06.2012 12:40

Rusya'nın güneyindeki İnguşetya Cumhuriyeti'nde, militanlara ait olduğu belirlenen 400 kilogramlık patlayıcı ele geçirildi.

Rus güvenlik güçlerince, İnguşetya'nın batısındaki küçük bir köy yakınlarında düzenlenen operasyonda, içi patlayıcı madde ile dolu olan 40 litrelik dokuz metal bidon ile patlatılmaya hazır iki düzenek bulundu. Polis, patlayıcıların, militanların saklanmak için kullandıkları bir yer altı hücresinde bulunduğunu söyledi. Patlayıcıların, 450 kilogram TNT'ye eşit yıkım gücüne sahip olduğunu kaydeden uzmanlar, militanların yer altına tünel kazarak oluşturdukları yerin 2005-2006 yıllarında yapılmış olduğunu belirtti. Polis, istihbarat bilgileri sonrasında düzenlenen operasyonla bir dizi terör saldırısının da önlenmiş olduğunu söyledi.

Bu arada ele geçirilen patlayıcılar daha sonra kontrollü bir şekilde imha edildi.

Geçtiğimiz ay Dağıstan'da gerçekleştirilen çifte saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 80 kişi de yaralanmıştı.

İnguşetya Cumhuriyeti Başkanı Yunus-Bek Yevkurov geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ülkede yaklaşık 30 militanın aktif halde faaliyet gösterdiğini duyurmuştu. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rus Polisi İnguşetya'da 400 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement