Rusya, Ticari Gayrimenkul Yatırımlarında Avrupa'yı Geride Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Rusya, Ticari Gayrimenkul Yatırımlarında Avrupa'yı Geride Bıraktı

Rusya, Ticari Gayrimenkul Yatırımlarında Avrupa\'yı Geride Bıraktı

– Uluslararası Danışmanlık Şirketi Knight Frank, 2017 yılının ilk çeyreğinde Rusya'nın ticari gayrimenkul yatırımında yaşanan artış temposuna göre Avrupa'da lider konumda olduğunu, bu segmente yatırımların yüzde 229.5 artarak 0.68 milyar euroya yükseldiğini bildirdi.

16.06.2017 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Uluslararası Danışmanlık Şirketi Knight Frank, 2017 yılının ilk çeyreğinde Rusya'nın ticari gayrimenkul yatırımında yaşanan artış temposuna göre Avrupa'da lider konumda olduğunu, bu segmente yatırımların yüzde 229.5 artarak 0.68 milyar euroya yükseldiğini bildirdi.

Yılın ilk çeyreğinde, çok sayıda Avrupa ülkesinde, geçen senenin aynı dönemindeki yatırım artışlarında göre olumsuz eğilim gözlemlendi.

Knight Frank Yatırım ve Mali Piyasalar Departmanı Başkanı Alan Baloyev yaptığı açıklamada, "Asya ve Ortadoğu fonlarından yeni oyuncuların Rus piyasasına ilgileri artıyor. Döviz kurunun istikrarını koruması halinde sene sonuna kadar yabancı sermaye katılımıyla ciddi anlaşmaların yapılma ihtimali çok yüksek" dedi.

Rus yatırımlarının yüzde 65'i ofislere, yüzde 30'u ticari gayrimenkule ve sadece yüzde 5'i depolara yapıldı. Knight Frank, 12 yatırım anlaşmasının imzalandığını, bunların arasında "VTB 24" bankasının "Avrasya" gökdeleninin bir kısmını satın alması, "RosYevroDevelopment"in St. Petersburg'daki "Leto" alışveriş merkezini satın alması yer alıyor. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya, Ticari Gayrimenkul Yatırımlarında Avrupa'yı Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement